Kultura

Shakespeare festival odgađa se za – dogodine!

Shakespeare festival odgađa se za - dogodine!

Dubrovnik Shakespeare festival neće se održati ove, kako se najavljivalo, već 2013. godine.

Naime, prema priopćenju za medije Michaela Lederera, osnivača i umjetničkog ravnatelja Dubrovnik Shakespeare Festivala, gospodarska i financijska kriza, koja je zahvatila cijelu Europu i u kojoj živimo, nije mimoišla ni kulturu, te se izravno odrazila i na zatvaranje financijske konstrukcije Dubrovnik Shakespeare Festivala.

– S obzirom na uistinu neizmjernu pozitivnu energiju cjelokupnog umjetničkog i produkcijskog tima koji je uključen u aktivnosti oko pripreme festivala, odlučni smo u namjeri da se festival održi u svom cjelovitom izdanju prema punom programu koji je predviđen, a što nažalost ove godine neće biti moguće.

Stoga u ovom trenutku, dva mjeseca prije najavljenog prvog DSF-a obavještavamo sve Vas koji ste se veselili ovom festivalu da ne odustajmo, već ga odgađamo za sljedeću godinu kada će se cjelokupni umjetnički program u svojoj punoj kvaliteti nesmetano održati. Iskreno se nadam Vašem razumijevanju i strpljenju, jer ono na što ne možemo pristati je polovičan, okrnjeni program, pogotovo u prvoj sezoni kada trebamo steći Vaše povjerenje, povjerenje vjerne i kritične publike. S premisom o vrhunskoj kvaliteti – jedinoj kakvu Dubrovnik zaslužuje, nastavljamo s pripremama i promotivnim aktivnostima za Dubrovnik Shakespeare Festival 2013. godine – ističe Lederer.

Uskoro bi trebali izvijestiti o novim terminima DSF-a 2013. godine, koji će prema planu ponuditi međunarodni dramski repertoar dvojezičnog teatra, edukacijske radionice za učenike uz doprinos filmske i likovne umjetnosti čime će zaživjeti tjedan šekspirijanske atmosfere u Dubrovniku, onako kako to Shakespeare i Dubrovnik zaslužuju.

Pročitajte još

[FOTO] SPOMEN IZLOŽBA Marita Kisić Kamić predstavila umjetnička djela od plastičnih boca

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist

ART RADIONICA LAZARETI Plesna predstava kao reakcija na rat u Ukrajini

Dulist