Sport

SESTRE ŠIMUNOVIĆ S RABA ‘Što je Torcidi Hajduk, to je nama Jug! Čak i više!’

SESTRE ŠIMUNOVIĆ S RABA 'Što je Torcidi Hajduk, to je nama Jug! Čak i više!'

Nakon velikog trijumfa Jug Croatia osiguranja protiv Primorja Erstebanke u trećoj utakmici finala i osvajanja titule prvaka Hrvatske klupske prostorije, kafić i hodnici bili su prepuni čestitara.

Igrači, stručni stožer, uprava, partneri kluba, navijači, svi su oni ostali nakon utakmice kako bi podigli čašu u čast velike pobjede, razmijenili dojmove i iskazali nadu za skorim osvajanjem i četvrtog trofeja, onog za prvaka Europe.

A u toj masi ljudi mi smo susreli dvije djevojke, obučene u bijelo, okićene Jugovim šalom i kapom. Nije nam trebalo dugo da prepoznamo sestre Šimunović, 23-godišnju Mateu i 19-godišnju Ivanu, vesele Rabljanke koje su u Dubrovniku postale poznate kao najvatrenije navijačice Juga.

Obje studentice Pedagoškog fakulteta, vrlo vjerojatno su jedine navijačice Juga na otoku Rabu, ali kako same ističu, ta ljubav je nemjerljiva riječima. Na naš upit što im predstavlja Jug spremno odgovaraju:

-Za nas je Jug ljubav, klub za koji ćemo navijati do kraja života. Što je Torcidi Hajduk, to je nama Jug! Čak i više!

A kako ste uopće zavoljele Jug i Dubrovnik?
-Bilo je to 2012. godine, igrala se prva utakmica protiv Primorja u Rijeci. Nama se svidio Maro Joković i htjele smo ga upoznati. To nam je i pošlo za rukom. Od tog dana pa nadalje Jug nam je ostao u srcu. Drugi put smo u Dubrovniku i jako nam se sviđa, grad je prekrasan. Prvi put smo bili krajem ožujka na Final 4 Regionalne lige. Osjećamo se kao da smo doma. Atmosfera je neopisiva!

U Dubrovniku imate status najvatrenijih navijačica Juga. Što kažete na to?
-Hvala svima koji tako misle! Mi se zahvaljujemo Upravi Juga, treneru Kobešćaku i svim igračima!

Sestre posebno ističu veliku podršku roditelja i prijatelja. Put na finalnu utakmicu u Dubrovniku platile su iz svog džepa, a u Budimpeštu na Final 6 Lige prvaka ipak neće, iz financijskih razloga. Mi dodajemo: Eto prilike za upravu Juga da potpomogne svoje dvije najvatrenije navijačice.

A sestre Šimunović za kraj ističu:
-Vidimo se mi u Gružu i iduće sezone!

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist