Sport

SENZACIJA Hrvati otkinuli bod Furiji!

Marinović i Stanković

Hrvatska futsal reprezentacija sjajno je otvorila svoj nastup u skupini D na Europskom prvenstvu u Belgiji. U Lotto Areni u Antwerpenu odigrali su hrabro i remizirali 3:3 protiv malo je reći favoriziranih Španjolaca, šesterostrukih prvaka Europe.

Izabranici Konavljanina Mata Stankovića do boda su došli nakon što su vodili 1:0 i 2:1 (rezultat poluvremena), a potom gubili 2:3 nakon preokreta Furije. Odlučujući gol pao je dvije minute prije kraja kad je Matija Capar kao ‘golman-igrač’ ugurao loptu iza leđa španjolskog vratara Rafe.

Osim Capara, strijelci za Hrvatsku bili su Babić (1:0) i Jelovčić (2:1, asistencija Dubrovčanina Darija Marinovića), dok su za Španjolsku pogađali Aicardo (1:1) te dvaput Lin (2:2 i 2:3).

Stanković je od prve minute počeo u najjačem sastavu ‘mini-vatrenih’: Jukić, Novak, Jelovčić, Marinović i Suton. Nedostajao je Grcić, razlog suspenzija zbog crvenog kartona.

Hrvatska u petak igra protiv Češke, dok je Španjolska slobodna. Potom se u nedjelju sastaju Španjolci i Česi. Bitno je stoga svladati Čehe i mirno dočekati četvrtfinale.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr