Grad

SEMAFOR TU, SEMAFOR TAMO Od Zvekovice do Dubrovnika i po sat vremena vožnje?!

SEMAFOR TU, SEMAFOR TAMO Od Zvekovice do Dubrovnika i po sat vremena vožnje?!

‘Od Zvekovice do Grada mi treba u prosjeku 45 minuta automobilom. U pravilu svako jutro zakasnim na posao iako sada već računam sa vremenom i postavljenim semaforima, ali što je previše, pa zaista je previše. Tijekom blagdana radove u Mlinima su ostavili bez ikakvog pokrivanja, a nije se radilo’, piše jedan od ogorčenih čitatelja iz Konavala, ljutit jer kako kaže, ‘život izvan grada ima prednosti i mana, ali što je ‘nogo, ‘nogo je.

‘Mora li se baš sve raditi u isto vrijeme?’, pita se on.

Šest semafora
I zaista, kako se reče u Konavlima, što je ‘nogo, ‘nogo je. Od Zvekovice do ulaza u Dubrovnik na Ilijinoj glavici valja proći ni manje ni više nego šest (brojkom 6) semafora. Sam put od primjerice Čilipa, odakle nam piše naš čitatelj, do istočnog ulaza u Grad inače traje 20-ak minuta, no s radovima koji su otvoreni on je sada udvostručen. Tijekom jutarnjih sati, kada su prometnice prema Dubrovniku gotovo zakrčene nerijetko se dogodi da je i tih 40-ak minuta itekako optimistična procjena.

Koliko smo semafora na putu od Konavala do Dubrovnika pobrojali i koja je njihova funkcija pročitajte u tiskanom izdanju DuLista.

 

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist