Natrag
20.10.2017 14:12

facebook

twitter

google

rss

dulist

SEMAFOR TU, SEMAFOR TAMO Od Zvekovice do Dubrovnika i po sat vremena vožnje?!

2.2.2016 @ 7:43 Nikša Miletić Grad
8;8

Podijelite:

‘Od Zvekovice do Grada mi treba u prosjeku 45 minuta automobilom. U pravilu svako jutro zakasnim na posao iako sada već računam sa vremenom i postavljenim semaforima, ali što je previše, pa zaista je previše. Tijekom blagdana radove u Mlinima su ostavili bez ikakvog pokrivanja, a nije se radilo’, piše jedan od ogorčenih čitatelja iz Konavala, ljutit jer kako kaže, ‘život izvan grada ima prednosti i mana, ali što je ‘nogo, ‘nogo je.

‘Mora li se baš sve raditi u isto vrijeme?’, pita se on.

Šest semafora
I zaista, kako se reče u Konavlima, što je ‘nogo, ‘nogo je. Od Zvekovice do ulaza u Dubrovnik na Ilijinoj glavici valja proći ni manje ni više nego šest (brojkom 6) semafora. Sam put od primjerice Čilipa, odakle nam piše naš čitatelj, do istočnog ulaza u Grad inače traje 20-ak minuta, no s radovima koji su otvoreni on je sada udvostručen. Tijekom jutarnjih sati, kada su prometnice prema Dubrovniku gotovo zakrčene nerijetko se dogodi da je i tih 40-ak minuta itekako optimistična procjena.

Koliko smo semafora na putu od Konavala do Dubrovnika pobrojali i koja je njihova funkcija pročitajte u tiskanom izdanju DuLista.

 

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana