AktualnoHrvatska

ŠEFICA MMF-a LAGARDE U DUBROVNIKU Plaćat ćemo eurom tek 2021.?

ŠEFICA MMF-a LAGARDE U DUBROVNIKU Plaćat ćemo eurom tek 2021.?

Danas se u Dubrovniku predsjednik Vlade Andrej Plenković sastao s predsjednicom Međunarodnog monetarnog fonda Christine Lagarde.

Naime, u Dubrovniku su došle ‘sile’ MMFa gdje su se okupili guverneri i ministri financija iz 25 država svijeta. Plenković i Lagarde razgovarali su makroekonomskoj situaciji u Republici Hrvatskoj te o mjerama koje se provode u području fiskalne politike. Uz predsjednika Vlade bila je potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić.

Ministar financija Zdravko Marić izjavio je kako je MMF u Hrvatsku došao dati i podršku ostalim zemljama jugoistočne Europe, kako prenosi RTL. Marić se sastao s predsjednicom MMFa i među ostalim su razgovarali o temi uvođenja eura za koju se predsjednica posebno zainteresirala.

Naglasio je kako za jesen namjeravaju održati javnu raspravu te kako HNB trenutno radi na detaljnijoj analizi. No za izvođenje tog poteza trebat će proći još koja godina. Ali je isto tako dodao kako bi se euro mogao uvesti 2020. ili 2021. godine.

Pročitajte još

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist