DuList IN

Seedstars World dolazi u Dubrovnik pronaći najbolje startupove u Hrvatskoj

Seedstars World dolazi u Dubrovnik pronaći najbolje startupove u Hrvatskoj

Na Seedstars Summit-u koji će se održati 7. svibnja u Dubrovniku deset najboljih hrvatskih startupa natjecat će se za odlazak na regionalni i globalni Seedstars Summit.

Seedstars World, globalno startup natjecanje za startupe u seed fazi iz tržišta u razvoju i brzorastućih startup sustava, dolazi u Hrvatsku prvi put. Zajedno s internacionalnom tehnološkom konferencijom Techne Summit, Seedstars World održat će dinamičan događaj u Dubrovniku gdje će se deset odabranih hrvatskih startupa natjecati za šansu da predstavljaju svoju zemlju na regionalnom i globalnom Seedstars Summit-u gdje će se boriti za osvajanje milijun dolara u equity ulaganju. 

Startup tvrtke koje žele biti odabrane za Seedstars Dubrovnik natjecanje: ne smiju biti starije od dvije godine, one koje su dobile manje od 500.000 dolara ulaganja do sada i moraju imati barem MVP (minimum viable product) i naravno trebaju imati neke pokazatelje napretka. Seedstars World tim također traži još jedan dodatni kriterij, regionalnu i globalnu skalabilnost samog startupa. S jakom mrežom internacionalnih partnera poput BBVA, Merck, Enel, Trecc, Standard Bank i Deloitte, Seedstars World traži pametne startupe koji rješavaju regionalne probleme i razvijaju profitabilne produkte za globalno tržište koji mogu poduprijeti njihovo poslovanje u regiji i rast.

Seedstars World je platforma koja spaja investiture i buduću generaciju startup poduzetnika, odmiče pozornost od Silicijske Doline i zapadne Europe.

– Naš event organiziramo prvi put u Dubrovniku, nivo našeg uzbuđenja i očekivanja je visok. Čuli smo puno o startup ekosustavu u Hrvatskoj i sada smo tu kako bismo se uvjerili u stvarnost onoga što smo čuli – objašnjava Katarina Szulenyiova, Seedstars World CEO i dodaje kako su impresionirani onim što su dosad vidjeli dosada i kako jedva čekaju dodati startupe iz Hrvatske na njihovu kartu.

Do deset najboljih startupa iz Hrvatske u ranoj će fazi biti pozvani na pitch natjecanje u Dubrovniku, nakon kojeg će neki od njih dobiti priliku otići na finale Seedstars Summit koji se jednom godišnje odvija u Švicarskoj.

Popis sudaca Seedstars Dubrovnik natjecanja, spikera i mentora uključivati će: Dražen Nikolić – Co- Director of Founder Institute, Zagreb chapter, Kristijan Ravnić – Project coordinator for Startup Factory Zagreb, Fadi Bishara – Founder & CEO of Blackbox, Erik Katz — Managing Director of Hardware Hackers/Founders, Katarina Szulenyiova, CEO at Seedstars World.

Seedstars je grupa tvrtki bazirana u Švicarskoj čiji je cilj utjecati na ljude u tržištima u razvoju kroz tehnologiju i poduzetništvo. Seedstars spaja ‘igrače’ unutar tih osustava, gradi tvrtke od samih početaka s javnim i privatnim partnerima i ulaže u brzo rastuće startupe. Kroz različite aktivnosti pronalaženja startupa, izgrađivanja tvrtki i akceleracijskih programa, tim sada ima pristup poduzetnicima, investitorima, inkubatorima, korporacijama i vladinim dužnosnicima iz šezdesetak zemalja. Seedstars grupa se sastoji od:

– Seedstars World – globalno startup natjecanje gdje se odabiru najbolji startupi iz 60+ tržišta u razvoju

– Seedstars Growth – tromjesečni virtualni akceleratorski program

– Seedspace – mreža coworking-a i zajedničkog življenja, sada već u 25+ zemalja

– Seedstars Academy – program koji traje 6 mjeseci gdje se lokalni poduzetnici treniraju kako bi izgradili održiva poslovanja; trenutno se provodi u Nigeriji i Obali Bjelokosti.

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist