Politika

SDP PODNIO KAZNENU PRIJAVU Glasao u svoje, a onda i na tuđe ime!

Privođenje MUP Policija Vila Palma

SDP Dubrovačko-neretvanske županije uputio je priopćenje za medije vezano za kaznenu prijavu podnesen protiv predsjendika biračkog obora u Kuni konavoskoj.

– U Konavlima na biračkom mjestu br. 11 – Kuna Konavoska, predsjednik biračkog odbora, Đ.B. prekršio je Kazneni zakon glasujući u ime drugih osoba. Prema izjavi svjedoka, koji je o istom obavijestio općinsko izborno povjerenstvo i stožer koalicije Hrvatska raste, predsjednik tamošnjeg biračkog odbora, nakon što je glasao u svoje ime, uzeo je dodatni listić i glasao u ime druge osobe, koja u tom trenutku nije bila prisutna na biračkom mjestu niti je pristupila glasanju i tako prekršio članak 118. Kaznenog zakona djelima povrede slobode odlučivanja birača i zlouporabe izbornog prava.

O ovom slučaju podnesen je prigovor Državnom izbornom povjerenstvu i kaznena prijava MUP-u, čije postupanje očekujemo u najkraćem roku.

Tako je nakon niza pokušaja manipulacija izbornog procesa pečaćenjem kutija prije vremena i bez prisustva svih članova biračkog odbora sada u Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježen i prvi slučaj direktne povrede izbornog prava, a što nas navodi na zaključak kako su naša upozorenja i bojazni bili itekako opravdani – priopćenje je županijskog SDP-a.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist