Županija

Saznajte tko su akteri afere ‘Barbika ‘ na jugu Hrvatske!

Saznajte tko su akteri afere 'Barbika ' na jugu Hrvatske!

Dokument nazvan ‘Akcijski plan Barbika – radna verzija, strogo povjerljivo’, koji je prošlog tjedna p(r)otresao hrvatski medijski prostor, svoje aktere ima i na jugu Hrvatske.
U dokumentu, koji je na adresu Ureda predsjednika RH Iva Josipovića stigao poštom iz Zagreba, a za kojeg se istog trena smatra da je djelo ‘obaviještajnog podzemlja’, detaljno se na trinaest stranica razrađuju taktike ‘neutraliziranja Barbike’ (HDZ-ove kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović na predstojećim predsjedničkim izborima). Navodno je sastavljen s ciljem osiguranja izborne pobjede kandidatu Josipoviću, kojeg podržavaju SDP, HNS, IDS, HSU i neke manje stranke. I to već u prvom izbornom krugu.

SDP, HNS, HSS…
Akcijski plan tako je sadržajno podijeljen na osam poglavlja, koja između ostalog uključuju anketni inženjering, produkciju izbornih poruka, odnose s javnošću, tzv. specijalne operacije, kao i ‘mobilizaciju i koordinaciju’. I baš tu dolazimo do zanimljivog dijela.
Naime, fanovima političkih zbivanja u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u oko je upala jedna informacija iz tog dokumenta. Tako je na kraju Akcijskog plana ‘Barbika’ naveden i prijedlog sastava županijskih timova za provedbu akcijskog plana. Za Dubrovačko-neretvansku županiju to su….

Imena doznajte u tiskanom izdanju DuLista

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist