DuList IN

Sav prihod namijenjen Crkvi svetog Vlaha

Sav prihod namijenjen Crkvi svetog Vlaha

U povodu blagdana Svetog Vlaha i dana Grada Dubrovnika ove godine održat će se jedanaesta po redu, dobrotvorna glazbeno-zabavna manifestacija „Festa 2012.“

Sav prihod namijenjen je obnovi crkve Svetog Vlaha u Dubrovniku, a koncerti  će se ove godine održavati u tvrđavi Revelin, i to od 26. siječnja do 2. veljače.

-Iako smo bili u iskušenju hoćemo li s 10. obljetnicom zaključiti ovu našu ideju, ipak smo se odlučili organizirati jedanaestu po redu Festu 2012.- rekao je uvodno na konferenciji za novinare predsjednik udruge Festa Dubrovnik Slobodan Nano Vlašić. Dodao je kako je ova manifestacija uspjela dodatno popularizirati Festu Svetoga Vlaha:
-Ipak se može reći da dubrovačka zima uz dodatne sadržaje ponudi programe zanimljive publici, prije svega onoj domaćoj-  naglasio je Vlašić

Također je kazao kako su, unatoč smanjenim financijama zbog sveprisutne recesije, uspjeli organizirati Festu 2012. koja će ponuditi niz zanimljivih sadržaja, a podršku su im pružile i  institucije u kulturi poput Dubrovačkih ljetni igara, Kazališta Marina Držića, Dubrovačkog simfonijskog orkestra, FA Linđa i Dubrovačkih muzeja.

-S obzirom da se već dvije godine poklapamo sa Noći muzeja, u Revelinu smo odlučili napraviti svojevrstan klupski festival. To nam daje zanimljiv izazov i nadamo se da će se pokazati kao  uspješan eksperiment. Premda u programskom smislu nije riječ o eksperimentu- istaknuo je Nano Vlašić zahvalivši se sponzorima na podršci u organizaciji još jedne Feste.

Program otvara „Festa od klapa" u četvrtak 26. siječnja na kojoj će nastupiti 11 muških i ženskih mješovitih klapa, dok će se središnji događaj, veliki koncert  „Festa 2012. Dubrovnik“ održati 27. siječnja. Ovoga puta riječ je o Festo od Latina na kojoj će okupljeni moći uživati u popularnim skladbama  Željka Krušlina Kruške u duetima s poznatim izvođačima iz Hrvatske i susjednih zemalja. Tako će Dubrovčani uživati uskladbama Arsena Dedića, Ivane Banfić, grupa Feminem i Neki to vole vruće, Vladimira Kočiša Zeca i drugih.

Slijedi „Dubrovačka Rock-parada“, koja će se održati u subotu 28. siječnja u tvrđavi Revelin na kojoj će nastupiti dubrovački glazbenici, rock sastavi i DJ-evi starijih ali i mlađih generacija.  Ovogodišnja Festa donosi i promociju knjige o Svetom Vlahu i to u srijedu 1. veljače u Saloči od zrcala te koncert mješovite klape Mareta u Kazalištu Marina Držića i to povodom 10-te obljetnice djelovanja te klape.
 

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] Sunčana nedjelja idealna za đir Gradom!

Dulist

[FOTOGALERIJA] Mladi Privatne gimnazije na maturalnoj večeri

Dulist

STARA ŠKOLA KREKA Marin Ivanović Stoka ponovno dolazi ispričati svoju priču

Dulist