Zanimljivosti

SAT ZA PLANET ZEMLJU Večeras u 20.30 ugasite svjetla!

SAT ZA PLANET ZEMLJU Večeras u 20.30 ugasite svjetla!

Svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF (World Wide Fund for Nature) pozvala je hrvatske građane, tvrtke i gradove da se uključe u najveću globalnu volontersku akciju “Sat za planet Zemlju”, te da večeras u 20,30 sati ugase svjetla i donesu odluke o promjeni ponašanja u cilju očuvanja našeg planeta.

Prema posljednjim podacima, u tu najveću svjetsku volontersku akciju koja se ove godine provodi u 172 zemlje svijeta, Hrvatska se uključuje sa četrdesetak gradova, a u mrak će utonuti najpoznatije znamenitosti.

Tako će se dubrovačke zidine priključiti drugim svjetskim znamenitostima koja će se ‘zamračiti’: Eiffelov toranj, Akropola, Brandenburška vrata, Big Ben, pulska Arena, južno pročelje Dioklecijanove palače i riva u Splitu… Akciji će se u Hrvatskoj ukupno odazvati četvrdesetak gradova.

Inače, prva zemlja na svijetu koja će se ove subote zamračiti je Samoa, a slijedit će je Novi Zeland te Australija, gdje je cijela priča i započela prije devet godina. Akcija će se završiti 24 sata poslije gašenjem svjetla na Tahitiju.

“Sat za planet Zemlju”, u svijetu poznata kao Earth Hour, evoluirala je od inicijative australskog Sydneya iz 2007. godine u veliki globalni pokret u kojem je samo prošle godine sudjelovalo više od 7000 gradova i mjesta iz 162 zemlje svijeta.

Pročitajte još

DUBROVNIK NEKAD I SAD Fotografije nekadašnjeg svjetskog fotografa i nizozemskog istraživača naših krajeva

Dulist

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist