Crna kronika

ŠARENA ‘ZEBRA’ NEZAKONITA Grad prekršajno sankcioniran, boja će se brisati

ŠARENA 'ZEBRA' NEZAKONITA Grad prekršajno sankcioniran, boja će se brisati

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska prekršajno će sankcionirati Grad Dubrovnik za bojanje pješačkog prijelaza u Ulici Andrije Hebranga.

Kako ističu, bojanje je u suprotnosti s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama kao i Pravilnika o prometnim znakovima, opremi i signalizaciji na cestama. Osim prekršajnog sankcioniranja, bit će izdan nalog za povratak prometnice u prvobitno stanje.

-Policijska uprava podupire sve ideje koje poboljšavaju stanje sigurnosti u cestovnom prometu, te smo mišljenja da se radi o jednoj zaista dobroj inicijativi, ali takve inicijative moraju biti usklađene s važećim zakonskim propisima i pravilnicima – ističu iz PUDN.

Dodali su kako za ovaj nezakonit čin nije bila potrebna suglasnost MUP-a jer prema čl. 5 Zakona o sigurnosti prometa na cestama nije došlo do novog uređenja prometa, odnosno prometa pješaka.

Podsjetimo, nelegalna šarena ‘zebra’ postavljena je u ponedjeljak u blizini Osnovne škole Ivana Gundulića na inicijativu DUSTRE i dogradonačelnika Željka Raguža, koji je tada rekao kako je oslikavanje u skladu sa svim zakonima i propisima koje je osobno proučio.

-Naravno da je ovo sve zakonski. Gradovi u Istri imaju slične projekte, tako da ne mogu vrijediti jedni zakoni za Grad Dubrovnik, a drugi za ostale. Ja sam podrobno pročitao i zakon i pravilnik i sve odluke o prometu i prometnim znakovima te signalizaciji i oni jasno govore – ne smije se ništa crtati po bijeloj i žutoj traci, sve ostalo je dozvoljeno. Kakav će biti asfalt koji je bazno sive boje može biti i bilo koje druge – rekao je Raguž, pozvavši se na sigurnost djece kao apsolutni prioritet.

Pročitajte još

‘GASIRAO’ I BEZ DOZVOLE Rekorder tjedna s 2700 eura kazne

Dulist

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist