Županija

ŠARENA PROGNOZA Red kiše, red oblaka… Vikend tmuran, a idući tjedan?

ŠARENA PROGNOZA Red kiše, red oblaka... Vikend tmuran, a idući tjedan?

U svom dnevnom izvješću Županijski centar 112 dostavlja nam meteorološke prilike, a kako vikend bude odmicao, tako će se vrijeme popravljati.

U upozorenju navode mjestimične udari bure 35-45 čv, u Velebitskom kanalu do 80 čv, koje će oslabjeti u drugom dijelu dana. Na južnom i dijelu srednjeg Jadrana mjestimični udari juga 35-55 čv i more 4-5. Ponegdje neverin.

STANJE: Dolina s frontalnim sustavom preko južnog Jadrana premješta se na istok.

VREMENSKA PROGNOZA ZA JADRAN ZA PRVIH 12 SATI
Bura 15-25 čv, u Velebitskom kanalu 30-40 čv, oslabjet će poslijepodne. Na južnom i dijelu srednjeg Jadrana jugo 20-30 čv, poslijepodne će uz obalu okrenuti na buru. More 2-3, na sjevernom 3-4, na južnom 4-5, poslijepodne u postupnom smirivanju. Vidljivost 10-20 km. Oblačno s kišom, ponegdje pljuskovima s grmljavinom. Na sjevernom, poslijepodne i manjem dijelu srednjeg Jadrana razvedravanje. Malo hladnije.

VREMENSKA PROGNOZA ZA DALJNJIH 12 SATI
Na sjevernom i manjem dijelu srednjeg Jadrana pretežno vedro, drugdje promjenljivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom. Slaba do umjerena, mjestimice umjereno jaka bura, prema otvorenom moru južnog Jadrana umjereno do umjereno jako jugo. More malo do umjereno valovito, na južnom i dijelu srednjeg valovito.

Uz dnevno izvješće dodajmo i to kako je subotnja prosječna temperatura 14 stupnjeva Celzija, dok će se u nedjelju dnevna temperatura kretati od 12 do 17 stupnjeva Celzija, te će pred kraj dana prestati i oborine.

Radni tjedan započet će tmurno, u utorak se opet najavljuju padaline, dok nam od srijede ponovo stiže ljepše vrijeme uz prosječne temperature od 16 stupnjeva Celzija.

Pročitajte još

[FOTO] MODELARSKA LIGA Županijsko natjecanje mladih tehničara

Dulist

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist