DuList IN

SARAJEVO FILM FESTIVAL Regionalna premijera filma Antonete Alamat Kusijanović

SARAJEVO FILM FESTIVAL Regionalna premijera filma Antonete Alamat Kusijanović

Na Sarajevo Film Festivalu, koji se ove godine u glavnom gradu BiH održava od 11. do 18. kolovoza, regionalnu će premijeru u istom programu imati i debitantski igrani film Antonete Alamat Kusijanović ‘U plavetnilo’.

‘U Plavetnilo’, uz glavnoj kompeticiji, prikazat će se i u sklopu programa TeenArena. Svjetsku premijeru film je imao na Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu, gdje je nagrađen posebnim priznanjem u sekciji Generation 14plus.

Svoju će međunarodnu premijeru, u programu kratkometražnog filma, imati film Tome Luetića ‘Plan A’ koji će se, kao i film ‘U plavetnilo’, natjecati za Nagradu za najbolji kratki film, te za dvije specijalne plakete žirija. Filmovi iz ovog programa u konkurenciji su i za direktnu nominaciju Europske filmske akademije u kategoriji kratkometražnog filma.

U raznim će se natjecateljskim i nenatjecateljskim sekcijama prikazati niz domaćih naslova i hrvatskih manjinski koprodukcija, a neki od njih upravo će u Sarajevu imati svoje premijere. Osim toga hrvatski filmaši sudjeluju i na industrijskim dijelovima festivala, Talents Sarajevo i CineLink dani filmske industrije.

Za više informacija, posjetite službenu stranicu festivala.

 

Pročitajte još

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist