Sport

‘SARAČ’ ‘ZAGRMIO’ S LOKRUMA ‘Radimo najbolje, ne zanima me tko je s druge strane, može bit’ i Kiel!’

'SARAČ' 'ZAGRMIO' S LOKRUMA 'Radimo najbolje, ne zanima me tko je s druge strane, može bit' i Kiel!'

Ovi dečki zaslužuju veliku podršku s tribina, pravi domaći teren. Radimo najviše što možemo i na pravom smo putu. Ne zanima me tko je s druge strane, ako hoće i Kiel! -istaknuo je u najavi nove prvo(b)ligaške sezone trener RKHM Dubrovnik Zlatko Saračević na konferenciji za medije održanoj u četvrtak popodne na jedinstvenom ambijentu otoka Lokruma.

-Ove sezone imamo iskustvo od lani pa bismo trebali biti jači nego prošle sezone, prije svega po iskustvu igrača koji su tek lani okusili prvoligaški rukomet pa sad znaju što ih čeka. Uz to, bili smo brojčano tanki, a sad imamo dobru ekipu. Ambicije su velike, a na meni je da to postignem. Bit će jako teška jesen jer se moramo uigravati kroz natjecanje. Do Nove godine od deset utakmica šest igramo vani, ali će zato bit bolje na proljeće – rekao je ‘Sarač’.

RKHM Dubrovnik u 1. kolu južne skupine 1. HRL poražen je na gostovanju u Omišu od Hrvatskog Dragovoljca 25:26, a u 2. kolu u subotu u 18 sati u Gospinom polju dočekuje riječke Pećine u prvoj domaćoj utakmici sezone.
-To je novi klub u ligi, ali mene zanima moja ekipa, da odigramo pravu utakmicu. U Omišu smo bili ‘OK’, nedostajalo je koncentracije za pobjedu – rekao je Saračević.

Olimpijskom pobjedniku iz Atlante 1996. godine i odnedavno pomoćnom treneru hrvatske reprezentacije ovo je treća sezona zaredom na klupi dubrovačkog sastava. Ove godine imat će dva pomoćnika, Svena Krilu i Antu Lagatora, dok je Vide Vlahić preuzeo mlađe uzraste.
-Posebno mi je drago da smo se pojačali u stručnom stožeru. Zadovoljstvo mi je što sa mnom radi legenda kluba Sven Krile, a tu je i Ante Lagator, mladi trener koji će radit s nama, ali i s drugom i trećom ekipom. Više nisam sam i puno je lakše raditi – istaknuo je Saračević.

-Većina igrača u prvoj momčadi izašla je iz škole rukometa koju sam pokrenuo pa sam sa zadovoljstvom prihvatio biti pomoćnik Saračeviću. Osnova dobrog rezultata je domaća škola uz kvalitetna pojačanja sa strane. Klub je jako dobro ustrojen i na zdravim temeljima, imamo preko 150 djece – rekao je Krile, legenda kluba, u kojem je kao igrač ili trener već 35 godina.

Inače, klub su u prijelaznom roku napustili najbolji igrač prošle sezone Rudolf Ćužić (Stal Mielec, Poljska), Antonio Obradović i Elmar Žerić (studij), Anes Avdić te Siniša Meštrić, dok su nova lica u svlačionici vratar Toni Barišić (RK Solin), lijevo krilo Ivan Dobrić (RK Petrinja), koji su u Dubrovnik stigli zbog poslovnih obveza, te bivši ukrajinski reprezentativac Dmytro Poliak (Gumushane, Turska).

-Životni me put doveo u Dubrovnik, iznimno mi je drago što sam pristupio jako dobro organiziranom klubu s jednim od najboljih trenera u državi. Momčad je odlična – naglasio je vratar Toni Barišić, prošle sezone jedan od najboljih vratara lige, koji je prošlog vikenda u Omišu protiv Hrvatskog Dragovoljca skupio 11 obrana.

-Odlično sam se snašao u Dubrovniku, dečki su me sjajno primili, atmosfera je sjajna. U Omišu se dogodio mali pad koncentracije. Dobro se trenira. Protiv Pećina očekujemo prve bodove – kazao je Ivan Dobrić, strijelac jednog pogotka u Omišu.

-Mogu sve najbolje reći o klubu i gradu. Dubrovnik je prekrasan. Nadam se da ćemo ispuniti sve ciljeve kluba. Momčad je mlada, ali talentirana. Optimist sam. Nadam se da ću što prije naučiti hrvatski. Vidimo se u subotu -kratko je izjavio 34-godišnji Dmytro Poliak, prvi Ukrajinac u klubu, lijevi vanjski s bogatom karijerom u Ukrajini, Bjelorusiji te Turskoj.

-Što se tiče prve momčadi, jaki smo na svim mjestima. Stariji treneri kažu da se ne treba bojati kad imaš dobru kralježnicu, a mi je imamo. Pojačali smo se s tri igrača. Htjeli smo lijevog vanjskog, našli smo ga i bit će nam jaka strana u ovoj sezoni – rekao je podpredsjednik RKHM Dubrovnika Ivo Dragić.

Podsjetimo, RKHM Dubrovnik u sezonu 2017./2018. ulazi s čak šest momčadi. Prva momčad nastupa u južnoj skupini 1.B HRL, druga ekipa igrat če 3. HRL, kadeti (2000. godište i mlađi) nastupit će u 2. HRL – jug, dok mlađi kadeti (2002. god. i ml.), dječaci A (2004.) i dječaci B (2006.) igraju 1. HRL jug svog uzrasta.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr