Natrag
22.9.2017 06:22

facebook

twitter

google

rss

dulist

SANACIJA POŽARIŠTA Kiša će pojačati odrone na cestama Pelješca i Korčule

30.9.2015 @ 8:55 Dulist Županija
6;6

Podijelite:

S ciljem sigurnog odvijanja prometa Županijska uprava za ceste radi na sanaciji požarišta uz ceste na Pelješcu i Korčuli.

Naime, nakon katastrofalnih požara ŽUC je u koordinaciji s Županijskim centrom za zaštitu i spašavanje poduzeo aktivnosti za otklanjanje posljedica i sprječavanje mogućih šteta.

Odmah nakon požara izvršen je izvanredni pregled županijskih i lokalnih cesta koje se nalaze u zoni opožarenih područja. Radi se o javnim cestama Trstenik – Žuljana na poluotoku Pelješcu i županijska cesta Blato– Prižba – Brna – Smokvica na otoku Korčuli, gdje je ustanovljeno da na ima uništene vertikalne prometne signalizacije i zaštitne ograde, a najveća opasnost prijeti od urušavanja izgorenih stabala na kolnik.

Konjevod upozorava da se kroz kišno razdoblje ipak očekuje pojava pojačanih odrona, kao posljedica pojačane erozije tla. Stoga iz ŽUC-a vozače pozivaju na dodatan oprez kada prolaze kroz opožarena područja, dok će cestarske službe obavljati pojačanu ophodnju i nadzor upravo ovih dionica. Obzirom na veliku opožarenu površinu planirani završetak radova uklanjanja stabala je sredina listopada, a za ukupnu sanaciju ŽUC planira izdvojiti iznos od približno 300 tisuća kuna.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana