Natrag
17.10.2017 13:30

facebook

twitter

google

rss

dulist

SAMOSTALNA IZLOŽBA Ingrid Runtić u Galeriji Sebastian

18.9.2017 @ 6:13 Dulist Kultura

Podijelite:

U dubrovačkoj Galeriji Sebastian se u utorak navečer 19. rujna u 19 sati otvara samostalna izložba slika hrvatske likovne umjetnice i akademske slikarice Ingrid Runtić.

Ingrid Runtić je diplomirala slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1990. godine te potom magistrirala slikarstvo i grafiku na Akademiji likovnih umjetnosti u Beču. Članica je HDLU-a i HZSU-a, te djeluje kao samostalna umjetnica u Zagrebu.

Iza sebe ima brojne samostalne izložbe u Hrvatskoj, Austriji i Litvi, između kojih se posebice ističe Retrospektiva portreta u Zagrebu i izložba ciklusa slika pod nazivom Vremeplov u Litvi. Njezina djela se nalaze u privatnim zbirkama i javnim institucijama u Hrvatskoj i inozemstvu.

Na ovoj izložbi posebno mjesto zauzimaju slike mora, Biokova, kupača na plaži, ali i vedute Zagreba, po kojima je umjetnica poznata u nas i u svijetu. Intenzivan kolorit i karakterističan slikarski potez su već desetljećima prepoznatljiv slikarski rukopis Ingrid Runtić kojeg nalazimo na njezinim platnima i crtežima.

Slikarica je vjerna tehnici ulja na platnu i crtačkoj tehnici uljanih pastela, te je u svijetu cijenjena kao vrsna portretistica u tim zahtjevnim slikarskim tehnikama. Posebnu ljepotu nalazimo u njezinim slikama mora, neba, planina i ostalih atmosferskih ugođaja koje majstorski interpretira i prenosi na svoja platna.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana