DuList IN

SAMO ZA STARIJE OD 16 Pobjednici turnira u Call of Duty 2 su LOCO inc.!

Call of Duty Turnir

Potaknuti napisima nekih medija o nasilju kroz kompjutersku igricu koju je Sveučilište u Dubrovniku odlučilo koristiti za danas održan turnir, DuList se odlučio obratiti organizatorima i službi za odnose s javnošću Sveučilišta u Dubrovniku, kako bi ustvrdili o čemu se točno radilo.

Današnji turnir protekao je u natjecateljskom duhu uz 27 ekipa ljubitelja kompjuterske igrice Call of Duty 2, o kojoj više možete pročitati ovdje, a u nastavku slijedi i odgovor sa Sveučilišta.

”Od prosinca 2013. Odjel za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta u Dubrovniku, Informatički klub Futura iz Dubrovnika i Zajednica tehničke kulture iz Dubrovnika organiziraju u prostoru Sveučilišnog kampusa radionice programiranja za učenike osnovnih i srednjih škola.

U desetak takvih radionica programiranje je učilo više od sto djece pa se može zaključiti da je to njima bilo vrlo interesantno. Također, u siječnju 2014. organizirane su radionice pripreme za školsku razinu Infokup natjecanja Algoritmi. Na radionici su se učenici osnovnih škola pripremali u programskom jeziku Basic, a učenici srednjih škola u programskom jeziku C rješavajući zadatke sličnim onima na natjecanjima. Na taj je način taj Sveučilišni odjel pridonio povećanju zastupljenosti učenika osnovnih i srednjih škola iz Dubrovnika na natjecanjima iz informatike.
Kao nastavak tih aktivnosti organiziran je i turnir Call of Duty 2 s namjerom da se mladi dovedu u prostore Sveučilišta na druženje uz tu, trenutno iznimno popularnu igru.

Na turniru je sudjelovalo 27 ekipa, a u finalu su se sastali Team Calamity (sastav: Rikard Baranac, Ivan Mandić, Mato Mišković, Antonio Musladin, Kristian Baranac) i LOCO inc. (sastav: Tomi Tepšić, Ivan Zvonimir Kukrika, Maro Zvone, Mario Pejar, Luka Palameta, Jakov Nikolić).”

Pobjednik turnira je ekipa Loco. Na turniru su mogli sudjelovati samo oni s 16 godina i više što su morali dokazati.
– Nažalost, na plakatima koji su poslani u osnovne i srednje škole nije istaknuto da je igra namijenjena samo djeci starijoj od 16 godina, pa su priređivači igre poslali ispriku ravnateljima osnovnih škola. I ovim se putem Sveučilište u Dubrovniku ispričava za neugodnosti koje su prouzročene nepažnjom – ističe Sandra Buratović, glasnogovornica Sveučilišta.

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] Sunčana nedjelja idealna za đir Gradom!

Dulist

[FOTOGALERIJA] Mladi Privatne gimnazije na maturalnoj večeri

Dulist

STARA ŠKOLA KREKA Marin Ivanović Stoka ponovno dolazi ispričati svoju priču

Dulist