Sport

Šakota istrčao još jedan ultramaraton, Živković najbrži senior u Italiji

Šakota istrčao još jedan ultramaraton, Živković najbrži senior u Italiji

Atletičari AK Dubrovnik Ivica Šakota i Ante Živković nastupili su ovog vikenda na dvjema utrkama.

Ivica Šakota s atletskom reprezentacijom sudjelovao je na 27. svjetskom i 23. europskom prvenstvu u najtežoj, od strane IAAF-a priznatoj, atletskoj disciplini – ultramaratonu na 100 kilometara dok je Živković nastupio je na 2. La Mezza dell’Acqua polumaratonu koji se održao u talijanskoj pokrajini Valtellina.

Dvostruki državni viceprvak Ivica Šakota na ultramartonu na 100 kilometara u Nizozemskoj u cilj je ušao kao 153. (9:54:19). Ante Živković je u konkurenciji od oko 400 trkača bio sedmi u ukupnom poretku (osobni rekord 1:23:27) te prvi u kategoriji seniora. Start i ciljutrke drugog La Mezza dell’Acqua polumaratona nalazili su se na tisuću metara nadmorske visine što predstavlja još veći izazov trkačima.

Anti Živkoviću, nakon Dubrovačkog polumaratona, ovo je bio treći polumaraton na kojem je sudjelovao, te je istaknuo kako je zadovoljan sve boljim istrčanim vremenima.
– Zadovoljan sam utrkom iako sam ponovno brzo startao. Ipak se treba izmaći iz te cijele gužve na startu. Što se tiče same staze, možda je i teža od Dubrovačkog i Šuičkog polumaratona jer se trči po makadamu što dosta usporava, uz to i nadmorska visina je preko tisuću metara, a početni uspon i uspon na 16-om kilometru su bili za mnoge trkače pogubni. Da utrka bude zanimljivija organizator se pobrinuo tako što je staza prolazila kroz tunele kojima je nekada prolazio vlak. Ti tuneli su nas pratili 4 kilometra te nije bilo ni malo ugodno trčati kroz njih, prvo zbog mraka, a drugo zbog podloge koja je bila još teža – kazao je Živković.

Što se tiče daljnjih natjecanja atletičari i atletičarke AK Dubrovnik već ovog vikenda sudjeluju na međunarodnom natjecanju u Čitluku, Sarajevskom polumaratonu te Stonskom maratonu.

 

Tekst/Foto: AK Dubrovnik

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist