Kultura

Sajko dobila nagradu za umjetničko dostignuće

Sajko dobila nagradu za umjetničko dostignuće

Premijerna predstava 62. Dubrovačkih ljetnih igara „Prizori s jabukom“ autorice i redateljice Ivane Sajko dobila je specijalnu nagradu za umjetničko dostignuće na sedmom Festivalu mediteranskog teatra Purgatorije u Tivtu na kojem je gostovala u kolovozu 2012.

Nagrada se dodjeljuje za suvremeni dramski tekst interpretiran na inovativan i originalan način, u komunikaciji s primijenjenom glazbom, a kojim se obrađuju ključne, univerzalne teme civilizacije – stoji u obrazloženju stručnog žirija.

Suvremena drama „Prizori s jabukom“ nagrađivane hrvatske spisateljice Ivane Sajko, za temu uzima priču o muškarcu i ženi koji uzgajaju jabuku u svom rajskom vrtu, i ona zbog neviđene ekološke katastrofe dolazi u opasnosti te oni pokušavaju sve učiniti kako bi spriječili njenu propast. Temu izgona iz raja autorica je realizirala uz pomoć Alena i Nenada Sinakuza, koji su zaslužni i za glazbu u predstavi. Dramaturgiju potpisuje Sandro Šiljan, kostimografiju Zjena Glamočanin, a za pokretne slike zaslužan je Simon Bogojević Narath.

DLJI

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist