Županija

SAJAM SEATRADE Dubrovnik najbolje cruise odredište u Europi

SAJAM SEATRADE Dubrovnik najbolje cruise odredište u Europi

Na sajmu Seatrade Cruise Global, koji se održava od 13. do 16. ožujka u američkom Fort Lauderdaleu, gradu Dubrovniku uručeno je priznanje britanskog Cruise Insight magazina za globalno cruise tržiste ‘Best local initiative winner’.

Prema portalu Cruiseline.com, na kojem putnici s brodova na kružnim putovanjima ostavljaju svoje dojmove i ispunjavaju upitnik, objavljeno je da je Dubrovnik proglašen najboljom cruise destinacijom u Europi za 2016. godinu.

Inače, na najvećem sajmu za kružna putovanja ‘Seatrade Cruise Global’ TZ grada Dubrovnika sudjeluje u suradnji s Lučkom upravom Dubrovnik. U Broward County Convention Centru zajednički nastupaju četiri hrvatske luke objedinjenih nazivom ‘Croatian Cruise Ports’, a to su Dubrovnik, Rijeka, Zadar i Split. Radi se o udruženom zajedničkom nastupu na cruise sajmovima, na kojima uz predstavnike luka i lučkih uprava, sudjeluju i TZ Dubrovnik i TZ Kvarner . te predstavnici agencija koje se bave kružnim putovanjima.

Od malog skupa od 150 vodećih osoba u sali za sastanke u New Yorku 1985. godine, ‘Seatrade Cruise Shipping Miami’ (novog naziva Seatrade Cruise Global), kroz više od trideset godina izrastao je u četverodnevni događaj sa 11 tisuća sudionika, 699 izlagača na 350 štandova, zastupljene su 73 zemlje, a sajam posjeti više od 300 međunarodnih novinara iz medijskih kuća različitog profila.

Sajam je epicentar svjetske cruise djelatnosti i jedini godišnji događaj koji okuplja sve sudionike u cruise djelatnosti. Posebno treba naglasiti kako se na sajmu predstavljaju destinacije za brodove na kružnim putovanjima podržane od strane gradova, turističkih zajednica i državnih dužnosnika, kako bi se unaprijedila i razmijenila iskustva.
TZ grada Dubrovnika na sajmu ‘Seatrade Curise Global’ predstavlja direktorica Romana Vlašić.

Tijekom 2017. Godine u Dubrovniku se očekuje 577 ticanja i oko 760 tisuća putnika na kružnim putovanjima, što je odnosu na prošlu godinu 11 posto manje ticanja i oko 9 posto manje putnika. Dnevni broj posjetitelja s kruzera limitiran je na 8 tisuća, dok su u 2017. dva dana s brojem koji nadmašuje planirani limit od 8 000, a to su 12. svibnja i 13. listopada.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist