Natrag
21.9.2017 05:27

facebook

twitter

google

rss

dulist

S radom počinju vrtići u Mokošici, na Osojniku i u Zatonu

20.8.2015 @ 6:33 Dulist Grad

Podijelite:

Kako javljaju iz Gradske uprave, početkom nove pedagoške godine s radom počinje dječji vrtić u okviru zgrada POS-a II, vrtić na Osojniku proširen je novom grupom, a do kraja godine očekuje se i otvaranje vrtića u Zatonu.

U dječji vrtić u POS-u upisano je 46 djece, a na Osojniku su završeni radovi preuređenja te je nabavljena sva potrebna dodatna oprema i namještaj. Uz 15 djece u novoj grupi vrtić na Osjoniku pohađat će ukupno 44 djece. Troškovnik radova adaptacije dijela doma kulture u Zatonu u vrtić je završen, a procjenjuje se da će radovi vrijedni 1.150.000 kuna biti završeni do kraja godine.

– Uz subvenciju Grada Dubrovnika u iznosu od 250.000 kuna po grupi tijekom 10 godina s radom od 1. rujna kreću i dvije nove skupine u privatnom vrtiću Calimero. Također, u suradnji s tvrtkom APZ kao vlasnikom prostora pokrenuta je procedura preuređenja ureda ove tvrtke u vrtić – ističu iz Grada Dubrovnika.

Dodaju kako je projektna dokumentacija za dogradnju vrtića Palčica ‘u visokom je stupnju gotovosti’.

– Sredinom kolovoza u rad je puštena nova trafostanica što je bio uvjet za dobivanje potrebnih dozvola za dogradnju vrtića, tako da bi radovi mogli započeti početkom iduće godine. Palčica će nakon nadogradnje dobiti 8 novih skupina. Proračun Upravnog odjela iznosi 95 milijuna kuna, a istovremeno se radi na čak 34 projekta. Među njima ističe se i sportsko-rekreacijski park Mokošica za koji je već izrađena geodetska podloga i glavni projekt. Procijenjena vrijednost građevinskih radova iznosi 1.500.000 kuna – javljaju iz Gradske uprave.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana