Hrvatska

S polica povučene čokoladice Snickers, na terenu i sanitarna inspekcija

S polica povučene čokoladice Snickers, na terenu i sanitarna inspekcija

Mars Hrvatska s hrvatskih polica trgovina povlači čokoladice Snickers 4 Pack 4x50g proizvedene u nizozemskoj tvornici u Veghelu, objavila je hrvatska podružnica Marsa, nakon što su čokoladice Mars i Snickers zbog prisutnosti plastike dan prije povučene u čak 55 zemalja.

U Hrvatskoj se zbog mjera opreza povlači samo proizvod Snickers 4 Pack 4X50 g, serijskih brojeva 550F2NLD03 i 601A2NLD03, s rokom trajanja 10. srpnja, odnosno 7. kolovoza 2016., tvrde u kompaniji, te ističu kako je riječ o izoliranom slučaju koji se dogodio u tvornici u Nizozemskoj.

– Nijedan drugi proizvod, neovisno o pakiranju i veličini, nije zahvaćen, kao ni drugi serijski brojevi, datumi isteka roka valjanosti ili proizvodi proizvedeni na drugoj lokaciji – poručuju iz Marsa Hrvatska, iz kojega se ispričavaju potrošačima i žale zbog neugodnosti. Tvrde da do danas nisu zaprimili nijednu pritužbu potrošača. Za daljnje informacije potrošači se mogu obratiti na broj: +385 1 2455 370 (potrošački infotelefon).

O povlačenju čokoladica s domaćeg tržišta nedugo nakon objave informacije oglasilo se i Ministarstvo zdravlja.

– S obzirom na zaprimljenu obavijest o mogućoj distribuciji zdravstveno neispravnih proizvoda u RH, u tijeku je inspekcijski nadzor sanitarne inspekcije kod mogućih distributera spornih proizvoda u RH. Kako je riječ o proizvodima koji imaju široku distribucijsku mrežu, potrebno je određeno vrijeme da se kroz obvezu subjekata u poslovanju s hranom o uspostavi sljedivosti utvrde sve činjenice o mogućoj distribuciji proizvoda na području RH. Za sada postoji određena sumnja da je dio takvih proizvoda ipak stigao na tržište RH. Zbog toga je dana obavijest potrošačima o serijama proizvoda koji se ne preporučuju za konzumaciju i zahtjevom da se obrate nadležnoj inspekciji s informacijama o porijeklu spornih proizvoda ako ih posjeduju. Naglašavamo da je riječ o opozivu koji je pokrenuo sam proizvođač i on je već informirao distributere koji provodepovlačenje proizvoda s tržišta EU pa tako i Republike Hrvatske.

O svim naknadnim važnim informacijama javnost će obavijestiti Ministarstvo zdravlja – ističu u Ministarstvu i dodaju da se prema njihovim saznanjima s polica osim Snickersapovlače i čokoladice Mars, Milky Way, Celebrations i Mini Mix tv.

Izvor: Večernji list

Pročitajte još

EUROPSKI SUD ODLUČIO Zaštita od klimatskih promjena – ljudsko pravo

Dulist

Zagrebačke plaće za 170 eura veće nego u ostatku Hrvatske

Dulist

ČEŠLJAJU SE LAŽNA BOLOVANJA Pacijentima ništa, liječnicima kazne čak i otkazi!

Ivana Mijić Vulinović