Sport

S Mladosti za startnu jedinicu!

S Mladosti za startnu jedinicu!

U dramatičnoj završnici utakmice Jadranske lige između Primorja EB i Jug CO, dubrovački su vaterposlisti ostali neporaženi s velikim izgledom za startnu jedinicu u domaćem prvenstvu. Završilo je 9:9.

Pred prepunim tribinama riječkog plivališta Jugaši su izborili nerješen rezultat te će utakmica s Mladosti koja je na rasporedu 10. ožujka u Gružu odlučivati o prvoj poziciji za doigravanje za prvaka Hrvatske.

U izjednačenoj i rovovskoj utakmici na kraju neriješen rezultat je možda i najrealnij. Jugaši su krenuli obećavajuće pogodcima Bušlje i Janovića poveli s 2:0 ali do kraja prve četvrtine Primorjaši izjednačavaju na 2:2.

Cijelu utakmicu domaćini Jugu pušu za vratom, tako se i u trećoj četvrtini nakon 5:3 vodstva Juga domaćini dižu do 6:6. S tim rezultatom se ulazi u četvrtu četvrtinu. Joković otvara posljednju dionicu golom za 7:6 ali De. Varga svojim drugim pogotkom utakmicu vraća na početak.

Poslije jedne sumnjive situacije u kojoj Primorje golom Frakovića za 8:7 dolazi do prvog vodstva, pomoćni trener dubrovčana Maro Balić, seli na tribine. Dobio je crveni karton zbog prigovora.

U samu završnicu (00:41) nakon dva time outa s jedne i druge strane te rezultata 9:9 Primorje ima napad ali Dobud siječe loptu. Jug odlučuje sačuvati neriješen rezultat do samog kraja i u zadnjem kolu protiv Mladosti u Dubrovniku izboriti lakšeg protivnika u završnici.

Primorje – Jug 9:9 (2:2,1:3,3:1,3:3)
Plivalište: Kantrida gledatelja 1100
Suci: Margeta (Kranj), Periš (Split)
 
Strijelci:
Primorje :Jelača 2 ,Garcia 1,Franković 2 ,Paškvalin 1 ,De.Varga 2 ,Da Varga 1,
Jug: Janović 1, Sutić 1, Marković 1, Obradović 2, Bušlje 1, Joković 1 ,Karač 1,Dobud 1
Igrač više: Jug 11/6; Primorje 11/6. Peterci: Jug 1/0

 

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist