Aktualno

S jeseni uređenje magistrale na Nuncijati

S jeseni uređenje magistrale na Nuncijati

Promet je danas očito bio top tema u Dubrovniku, ali i izvan njega – u Zagrebu.

Najprije se o prometnoj povezanosti s Hrvatskom i EIU raspravljalo na okruglom stolu Hrvatskog društva za ceste, a potom je o sličnoj temi bilo govora na sastanku u Zagrebu između predstavnika Grada, Ministarstva prometa i Hrvatskih cesta.

Naime, kako javljaju iz gradske uprave na ovom zadnje spomenutom sastanku govorilo se o nužnosti kvalitetnog povezivanja Dubrovnika s ostatkom Republike Hrvatske te neprihvatljivosti odvojenosti krajnjeg juga od matice zemlje, što je potrebno kvalitetno riješiti do ulaska u Europsku uniju i uspostave Schengenskog graničnog režima.

Dogovoreno je kako će nastavno na rezultate županijske i gradske prometne studije Hrvatske ceste dati izraditi stručno mišljenje potreba razvoja cestovne infrastrukture na jugu Hrvatske. Gradonačelnik Andro Vlahušić je naglasio pitanje rješavanja koridora kroz Neum, za što su spremnost već izrazile Vlade Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine te nužnost boljeg povezivanje zračne luke u Čilipima s Dubrovnikom.

Zamjenik gradonačelnika Niko Šalja je naglasio kako se od Hrvatskih cesta očekuje skori početak realizacije radova na Državnoj cesti D8, koja je na jutoršnjem stručnom skupu nazvana gradskom ulicom, i to od Mosta Dr. Franja Tuđmana do Ilijine glavice te rekonstrukcije jadranske magistrale u Zatonu.

Za ova dva projekta, čija će realizacija uvelike povećati sigurnost prometa na vrlo rizičnim dijelovima magistrale, Grad Dubrovnik je u suradnji s Hrvatskim cestama financirao izradu projektne dokumentacije, a na sastanku je rečeno kako bi radovi mogli početi već nakon turističke sezone, do kada bi se trebala prikupiti i sva potrebna dokumentacija.

Sastanak su održali gradonačelnik Andro Vlahušić i zamjenik mu Niko Šalja s pomoćnikom ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Jasminkom Krizmanićem na kojem su sudjelovali i predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Edo Kos te član Uprave Hrvatskih cesta Jurica Krleža.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist