Hrvatska

S DUBROVAČKOG SVEUČILIŠTA Zdravko Kedžo na čelu Programskog vijeća HRT-a

S DUBROVAČKOG SVEUČILIŠTA Zdravko Kedžo na čelu Programskog vijeća HRT-a

Programsko vijeće Hrvatske radiotelevizije na današnjoj je sjednici razriješilo dosadašnjega predsjednika Bruna Kragića i na njegovo mjesto izabralo Zdravka Kedža, dugogodišnjeg medijskog djelatnika te profesora na Odjelu za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku.

Kedžo je nakon izbora rekao kako će se zalagati ‘za jačanje uloge Vijeća, odnosno redefiniranje njegove uloge kao jednoga od tijela Hrvatske radiotelevizije’.

Podsjetimo, Zdravko Kedžo diplomirao je 1981. godine na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, gdje je završio i poslijediplomski studij iz međunarodnih odnosa. Doktorirao je informacijske znanosti i komunikologiju 2015. godine na Sveučilištu J. J. Strossmayer u Osijeku.

Karijeru je započeo 1982. godine kao novinar i urednik u Informativnom centru u Šibeniku, gdje je obnašao i ravnateljsku dužnost. Od 1994. u Poglavarstvu grada Šibenika radi kao pročelnik za informiranje, kulturu i obrazovanje odakle 1998. odlazi u Ministarstvo obrane. Nakon diplomatske službe u Skopju, gdje je kao zamjenik veleposlanika RH proveo tri godine, 2003. počinje raditi kao predavač, prvo na Hrvatskim studijima, a potom i na Sveučilištu u Dubrovniku i Veleučilištu VERN, gdje je zaposlen od 2010. godine.

Od 2007. do 2012. godine u Agenciji za elektroničke medije obavlja dužnosti člana i predsjednika Vijeća te ravnatelja Agencije.

Pročitajte još

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist

Isplata povrata poreza počinje 2. svibnja

Dulist

NADZOR BRZINE Postavlja se 110 novih kućišta i skoro 40 kamera diljem Hrvatske

Dulist