Sport

Rukometaši upisali treću pobjedu

Rukometaši upisali treću pobjedu

Rukometaši Dubrovnika su u devetom kolu 2. Hrvatske rukometne lige/jug svladali RK Split II rezultatom 38:30.

Prvo poluvrijeme domaćini u niti jednom trenutku nisu ispustili prednost, u 8. minuti momčad Dalibora Mršića imala je prednost tri razlike (6:3). Već dvije minute kasnije ta je prednost narasla na četiri razlike (8:4).

Veliku pomoć dubrovačkim rukometašima sredinom prvog dijela pridonijele su izvrsne obrane Frane Đikića (9 obrana/15min.) te odlični Vladimir Penava sa 5 pogodaka u 23. minute igre. Na predah su rukometaši Dubrovnika otišli sa zasluženom prednosti +7 (20:13). U nastavku prednost Dubrovnika osam pogodaka razlike (23:15), a nakon pritiska gostiju ta se prednost smanjila na pet razlike u 43. minuti (26:21).

Pet minuta prije kraja rukometaši Dubrovnika stekli su prednost od sedam pogodaka razlike (36:29), a pogotkom Avdića za 38:30 Dubrovnik je osigurao treću prvenstvenu pobjedu. Najučinkovitiji u redovima Dubrovnika bio je Vladimir Penava sa 14 pogodaka , dok je Frane Đikić skupio 16 obrana!

U idućem kolu, koje je na rasporedu 26. studenog, Dubrovnik je gost RK Jelsa na Hvaru, momčadi koja se trenutno nalazi osmom mjestu prvenstvene ljestvice.
 

Pročitajte još

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist

MINI-KOŠARKA Juniori Dubrovnika treći na Prvenstvu Dalmacije!

Dulist