Županija

Rujan na jugu ponovno rekordan

Rujan na jugu ponovno rekordan

Tijekom rujna u Dubrovačko-neretvanskoj županiji ostvareno je devet posto više dolazaka i pet posto više noćenja nego u istom razdoblju prošle godine, priopćili su iz Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije.

Prema evidenciji turističkih zajednica gradova i općina, ostvaren je promet od 203 928 dolazaka i 916 471 noćenja što je devet posto više dolazaka i pet posto više noćenja nego u rujnu prošle godine.

‘U ovoj godini zabilježeno je 1 348 944 dolazaka i 6 210 877 noćenja, odnosno sedam posto više dolazaka i četiri posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje prošle godine’, izvijestili su iz Turističke zajednice iz koje dodaju i kako su domaći turisti ostvarili osam posto više, a strani turisti četiri posto više noćenja nego u istom razdoblju prošle godine.

Prema dostupnima podacima najviše noćenja su ostvarili turisti iz Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke, Hrvatske, Francuske, Poljske, BiH, Češke, Slovenije, SAD-a, Italije i Norveške.

Od početka godine u hotelskom smještaju ostvareno je 2 981 077 noćenja što je jedan posto više u odnosu na prvih devet mjeseci prošle godine, a osjetno veći porast od deset posto više noćenja ostvaren je u privatnom smještaju s 2 439 748 noćenja.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist