Sport

Rudić u London sa sedam Dubrovčana!

Rudić u London sa sedam Dubrovčana!

Nakon osvojenog prvog mjesta na Dublin Cupu i pobjede protiv Mađara u finalu 11:8, izbornik vaterpolske reprezentacije Ratko Rudić podvukao je crtu pod popis putnika za Olimpijske igre u Londonu, na kojem je završilo čak sedam Dubrovčana.

U London putuju vratari Josip Pavić (Mladost) i Frano Vićan (Primorje EB), bekovi Andro Bušlje (Jug CO, Damir Burić (Pro Recco) i Ivan Buljubašić (Primorje EB), centri Nikša Dobud (Jug CO) i Igor Hinić (Mladost) te napadači Paulo Obradović, Samir Barać, petar Muslim (svi Primorje EB), Miho Bošković, Maro Joković (oba Jug CO) i Sandro Sukno (Pro Recco). Na Olimpijadu putuje i Elvis Fatović kao Rudićev pomoćnik.

Na popisu se nisu našli jugaši Pavo Marković i vratar Marko Bijač te primorjaš Ivan Krapić, a već ranije su odustali jugaš Frano Karač i Fran Paškvalin (Primorje EB).

Inače, naši su u posljednjoj provjeri pred Olimpijadu odigrali dobar turnir, zaredavši četiri pobjede. Osim Mađara, svladani su Crna Gora (12:7), Rumunjska (12:7) i Velika Britanija (17:5). U finalnoj utakmici kod naših je najuspiješniji bio Sukno s 4 zgoditka, Joković je postigao 2, dok su po jedan gol dali Muslim, Bušlje, Hinić, Obradović i Buljubašić. Kod Mađara najefikasniji Kasas s 3 i Hosznyansky s 2, upisali se i Madaras, Daniel Varga i Harai s po jednim golom.

Hrvatski će reprezentativci vrijeme do Igara u Londonu provesti u Budimpešti na zajedničkim pripremama s olimpijskim prvacima Mađarima.

Pročitajte još

SVI U GOSPINO POLJE Dubrovačke odbojkašice igraju drugu utakmicu za ulazak u Superligu

Dulist

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist