Natrag
23.11.2017 06:10

facebook

twitter

google

rss

dulist

Ronilački klub Dubrovnik dobio je novu opremu

28.7.2016 @ 12:28 Hrvoje Curić Grad
16;16

Podijelite:

Grad Dubrovnik donirao je Ronilačkom klubu Dubrovnik posebne ronilačke maske koje omogućuju komunikaciju ronioca međusobno i sa površinom.

Primopredaju opreme obavio je zamjenik gradonačelnika Željko Raguž.

– Donirana komunikacijska oprema omogućuje razgovor ronioca s površinom kao i razgovor između dva ronioca pod vodom. Komplet sadrži dvije maske s pripadajućim regulatorom te komunikacijsku opremu i jedinica za komunikaciju. Upotreba je veoma jednostavna te ne zahtijeva posebnu obuku – poručio je Raguž.

-Ova oprema je vrlo značajna jer, kada su u pitanju spašavanja na moru, mi komunikacije s roniocima skoro pa nismo imali. Maske će se koristiti uglavnom u okviru Civilne zaštite. Srećom, intervencije nisu česte ali mi redovno radimo edukacijske vježbe gdje će se ova oprema pokazati vrlo korisnom – poručio je tajnik Kluba, Vlaho Radonjić.

Raguž je iskoristio priliku kako bi najavio nove sadržaje na plaži Mandrač – radi se o novom pješčaniku za djecu, prirodnom suncobranu, još jednom tušu te kabinama za presvlačenje. Također je poručio da će se velike stijene na plaži uklanjati i usitnjavati kako bi plaža bila što bolja.

Komentari

O autoru: Hrvoje Curić


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana