Politika

FOTO/ TATJANA ŠIMAC BONAČIĆ ‘Želimo ući u svaki kutak Grada, pokazati da može drukčije’

FOTO/ TATJANA ŠIMAC BONAČIĆ 'Želimo ući u svaki kutak Grada, pokazati da može drukčije'

Kandidatkinja SDP-a za gradonačelnicu Dubrovnika Tatjana Šimac Bonačić na današnjem je skupu potpore u restoranu ‘Poklisar’, nazvanom ‘S Tatjanom iz prve ruke’, okupljenim članovima stranke i njenim simpatizerima iznijela dio svog predizbornog programa ‘Grad za nas’.

Točnije, riječ je o temama oborinske odvodnje te održivog razvoja turizma, dva velika problema s kojima Dubrovčani muku muče već desetljećima.

O temi rješavanja problema oborinske odvodnje, situacijama ‘kada Dubrovnik pliva’, osim Šimac Bonačić, govorili su kandidat za njenog zamjenika Jadran Barač, te bivši predsjednik Uprave Vodovoda Branko Negodić i bivši dubrovački dogradonačelnik Niko Šalja. Kao rješenje problema tim Tatjane Šimac Bonačić, između ostalog, predlaže izgradnju mreže lateralnih kanala koji bi skupili svu oborinsku vodu s padina Srđa. O održivom razvoju turizma opširnije je govorio stručnjak za to područje Ranko Milić iz Splita, istaknuvši kako bi Dubrovnik pametnom politikom mogao biti svjetska prijestolnica održivog turizma.

Inače, Šimac Bonačić tijekom kampanje održat će još četiri ovakva skupa u četiri različita dijela grada, na kojima će razgovarati o gorućim temama za građane.

-Želimo ući u svaki kutak grada, da građanima pokažemo da smo s njima i da mislimo ozbiljno. Želimo pokazati da može drukčije, što znači odgovorno vođenje grada – zaključila je Šimac Bonačić.

Inače, Roni Mladinić i Jadran Barač zamjenici su Tatjani Šimac Bonačić u utrci SDP-a na lokalnim izborima u Dubrovniku. Jadran Barač zaposlen je u Vodovodu Dubrovnik, a Roni Mladinić u Ini i obojica su stranački kandidati.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist