Grad

RODITELJI PRIPAZITE (2) Pauk opet vreba ispred vrtića

Pauk vrtić

Da prošlotjedni pokušaj dizanja vozila pred dječjim vrtićem Ciciban nije bio tek slučajnost, već da je riječ o ustaljenoj politici Sanitata dokazuje jučerašnji događaj s parkirališta ispred Hilton Imperiala na Pilama.

Naime, jučer negdje iza 17 sati jedan je Sanitatov ‘pauk’ čekao parkiran na dnu uzbrdice cestovnog prilaza parkiralištu hotela Hilton. Djelatnici Sanitata locirali su dva osobna vozila, Smart i Volvo SUV, parkirana uz zidić prema Malom Imperialu, ali koja nisu zagrađivala ili otežavala prometovanje.

Ipak, tehnički gledano, nalaze se na tzv. požarnom putu i pravi su slučaj za ‘pauk’.

Djelatnik Sanitata između dva vozila izabrao je manje, dotrčao do njega, fotografirao ga i vratio se u ‘pauk’. Pretpostavljamo da u tom trenutku temeljem snimljene fotografije dobiva nalog djelatnika MUP-a da izvrši uklanjanje. Nakon što se ‘pauk’ na jedvite jade ‘na rikverc’ popeo na parkiralište, dva djelatnika brzinom munje izlaze iz ‘pauka’, stavljaju lance na Smart i već se spremaju podići ga na njihovo vozilo.

Međutim, u presudnom trenutku iz smjera dječjeg vrtića ‘Izviđač’ spuštaju se roditelji s upravo završenog roditeljskog sastanka, među njima i vlasnici dva ‘sporna’ vozila. Istini za volju, još je jedno vozilo bilo parkirano na istom požarnom putu, ali nešto dalje pa nije bio nadohvat Sanitatu. Vlasnik Volvo SUV-a napušta mjesto radnje, isto čini i treće vozilo, a vlasnik Smarta pregovara s djelatnicima Sanitata. Skidaju mu ‘okove’ s guma, pišu mu kaznu. Iako ga nisu ‘odteglili’, ispisali su mu kaznu od 250 kuna.

Koliki problem parkiranje stvara roditeljima-vozačima uvjerili smo se dan kasnije. Prošli smo parkiralištem, ali ovaj put oko 16 sati, kad roditelji dolaze po djecu u vrtić. Na parkiralištu smo zatekli desetak vozila, od kojih je većina bila po Sanitatovim odredbama nepropisno parkirana. Svi su roditelji nakon nekoliko minuta došli do svojih vozila i odvezli se.

Ova igra mačke i miša između roditelja-vozača i Sanitatovih ‘paukova’ odvija se zapravo svakodnevno na ulicama grada. Istu muku muče i roditelji djece u vrtiću Pile, ali oni uglavnom koriste pješački prijelaz ispred podzemne garaže Hotela Hilton. Ispred Cicibana je, kako smo već pisali, pravilo ‘snađi se druže’…

Možda bi inicijativu trebali preuzeti roditelji u suradnji s Dječjim vrtićima Dubrovnik, kako bi se pronašlo neko sretnije i u svakom slučaju jeftinije rješenje od trenutnog.

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist