Aktualno

RODITELJI PAŽNJA Već ovaj četvrtak na snagu stupaju važne izmjene za školarce!

RODITELJI PAŽNJA Već ovaj četvrtak na snagu stupaju važne izmjene za školarce!

Od ovog polugodišta roditelji više neće morati za svaki izostanak djeteta odlaziti po liječničku ispričnicu. Naime, po izmjenama pravilnika roditelji će više puta na godinu moći sami opravdati djetetov izostanak s nastave.
– Za do tri dana uzastopno roditelji će sami više puta godišnje moći opravdati izostanak djeteta u školama. A to će naravno liječnIcima puno značiti jer će ih administrativno rasteretiti –  kazao je dr. Alen Piralić, piše Dnevnik.hr

Također, izostanak s nastave, u slučaju pravodobnog zahtjeva roditelja, po priopćenju Ministarstva obrazovanja može odobriti i učitelj/nastavnik za izostanak tijekom nastavnoga dana, razrednik za izostanak do tri (pojedinačna ili uzastopna) radna dana, ravnatelj za izostanak do sedam (uzastopnih) radnih dana te učiteljsko/nastavničko vijeće za izostanak do petnaest (uzastopnih) radnih dana.
Osim što roditelji sami mogu unutar tri dana ispričati izostanak djeteta, postoje još neke olakšavajuće izmjene.

– Ukoliko je dijete išlo obaviti neku dijagnostičku pretragu ili je išlo na specijalistički pregled, na tome mjestu također može dobiti potvrdu koja vrijedi kao ispričnica za školu –  kaže Dragan Soldo iz Hrvatske liječničke komore.
Izmjene će na snagu stupiti 19.siječnja i svaka škola ih mora jednako primjenjivati.

Pročitajte još

Franković osudio nasilje člana mladeži HDZ-a i najavio stegovni postupak

Dulist

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist