DuList IN

ROCK OBLJETNICA ZA PAMĆENJE Atlantida i gosti večeras na Orsuli!

ROCK OBLJETNICA ZA PAMĆENJE Atlantida i gosti večeras na Orsuli!

U obljetničkoj 25. godini rada, dubrovački rock band Atlantida, uz specijalne goste, pripremit će svojim sugrađanima večeras, na dan zatvaranja Dubrovačkih ljetnih igara, koncert za pamćenje.

Band poznat po odličnoj live svirci i po koketiranju sa mnogim drugim žanrovima ni ovoga puta neće razočarati svoju publiku, pa će se na repertoaru vlastitih pjesama naći i zvukovi etna, lijerice i klape. Kao posebne goste na sam dan zatvaranja Dubrovački ljetnih igara Atlantidi će se pridružiti Tereza Kesovija, Ibrica Jusić te klapa Fortuna i Ivo Letunić na lijerici.

Ovakvu rođendansku poslasticu dubrovačka publika nije imala još prilike vidjeti, a sam band poziva sugrađane da skupa proslave ovu obljetnicu.

Dubrovački band „Atlantida“ djeluje od 1990 godine, naslonjen na čvrsti ritam i melodična pjevanja, te stvara jedan glazbeni pravac koji zasigurno nije potrošen na našoj glazbenoj sceni. 1994. objavljuje prvi studijski album „Eyes of reallity“, u izdanju diskografske kuće „Euroton“. Koristeći etno kao nadopunu svojih uradaka, „Atlantida“ u svojoj drugoj fazi rada, sredinom 99. predstavlja EP „ Sami u Kamenu“. Uspjeh tog EP-a, iako je bend 2000. prestao sa aktivnom svirkom, nekoliko godina kasnije rezultira ponovnim okupljanjem članova. Band djeluje u sastavu: Davor Erceg – vokal, Niko Novaković – gitara, Alan Lasić – bass, Maro Zajec – bubnjevi, , Aljoša Lečić – klavir/sinth-ovi. U 2012 godini Atlantida je izronila ponovno iz dubina i publici podarila jedan od najlješih rock albuma te godine, koji je na prvu osvojio rock kritičare i poklonike rock zvuka, a i šire. Zadnjim singlom „Samo tren“ pokazuju svu raskoš u stvaranju balada, a u pripremi je i novi album.

Dubrovčani dobro poznaju live svirku Atlantide, a svi oni koji cijene vrhunsku izvedbu i odličan vokal Davora Ercega neće ostati razočarani izvedbama hitova „Lađe’, ‘Sami u kamenu’, ‘Lutam pod oblacima’, ‘Premalo za san’, ‘Dodir u bojama’ „Samo tren“. Uz poseban ambijent jedne & jedine Orsule, te plovidbu kroz različite žanrove s gostima iznenađenja svi posjetitelji nakon koncerta moći će slobodno reći -„Bilo je ko’ u priči“.

Pročitajte još

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist