Aktualno

ROBIN HOOD Filmski ‘lopov’ opet dijeli potrebitima

ROBIN HOOD Filmski 'lopov' opet dijeli potrebitima

Robin Hood: Origins film je koji je uspio podijeliti dubrovačku javnost – neki su ga veličali, drugi pak jedva čekali da ‘odu ća’. Snimanje, završeno u ožujku, na ekranima će biti u ožujku iduće godine, a dubrovačka premijera filma očekuje se u travnju 2018. godine.
Iako je izvršni producent filma, E. Bennet Walsh, u više navrata ponavljao kako je ‘Dubrovnik sjajan, te kako su dobili izvrstan materijal za film’, negodovanje Dubrovčana nije se moglo do kraja riješiti. Najviše prijepora svakako je izazvala činjenica kako se Dubrovnik filmašima ustupio u potpunosti besplatno, odnosno kako nije naplaćeno korištenje javnog prostora te time Dubrovnik direktno nije ništa zaradio. Indirektno – jest. Od statista, pa sve do korištenja usluga gradskih tvrtki, filmaši su na neki način dali svoj obol gradu.
Posebno je zanimljiva situacija gdje su filmaši odlučili dio novca donirati Dubrovačkoj Biskupiji. Rade se, DuList neslužbeno doznaje, o iznosu od 150 tisuća kuna, a tim tragom odlučili smo provjeriti informaciju o tome kako je Biskupija odbila taj novac, ili bolje rečeno – preusmjerila ga.

A točno gdje pročitajte u našem tiskanom izdanju.

Pročitajte još

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

POMOZIMO MALENOM ROKU Trogodišnjaku dijagnosticiran tumor na mozgu

Dulist