Aktualno

RIT CROATIA Koji su studenti postali članovi počasnog društva Eta Sigma Delta?

RIT CROATIA Koji su studenti postali članovi počasnog društva Eta Sigma Delta?

Na svečanoj ceremoniji koja se održala u četvrtak u hotelu Rixos Libertas, 10 studenata stručnog preddiplomskog studija Menadžment u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima na RIT Croatia imalo je čast biti primljeno u Eta Sigma Delta internacionalno počasno studentsko društvo.

Jelena Baričević, Jelena Ćenan, Milica Markoč, Jovana Ivanović, Niko Katušić, Petra Knežević, Mariela Kralj, Belma Sokolović, Antonela Topić i Ana Maria Trojić, tako su postali drugom generacijom RIT Croatia studenata koja je primljena u ovo počasno internacionalno studentsko društvo.

ETA Sigma Delta također prima i počasne članove iz struke, pa su tako u sklopu ceremonije u društvo primljeni gdin. Ayhan Basci, generalni manager, Rixos Libertas i Davos Rixos Hotels, kao i gdin. Leonardo Buzov Vulas, direktor prodaje i marketinga, Dubrovnik Riviera Hotels, koji je ujedno i diplomant RIT Croatia.

– Biti počasnim članom Eta Sigma Delta društva za mene prije svega predstavlja čast. To je još jedan dodatan korak u podržavanju studenata u njihovom profesionalnom razvoju. Kao predstavniku struke, zadovoljstvo mi je pomoći im u usmjeravanju i ohrabrivati ih u nadilaženju vlastitih i tuđih očekivanja kada je njihova karijera u pitanju – rekao je Leonardo Buzov Vulas, direktor prodaje i marketinga, Dubrovik Riviera Hotels.

– Sam ulazak u Eta Sigma Delta počasno društvo je jedan novi način izlaska iz moje zone sigurnosti i izlaganje novim izazovima. Želja mi je dosegnuti više razine profesionalnog razvoja kao individualac, ali puno mi znači biti i dio organizacije u kojoj ću, zajedno sa mojim kolegama i mentorima iz industrije, imati prilike razvijati primarne vrijednosti koje ovo društvo zastupa, a to su: izvrsnost, leadership, kreativnost, uslužnost i etičnost – izjavio je Niko Katušić, student treće godine na RIT Croatia.

Eta Sigma Delta počasno studentsko društvo djeluje pri ICHRIE – međunarodnom udruženju visokoškolskih institucija koje provode programe obrazovanja u hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima. U sklopu svoga rada,  ICHRIE okuplja, kako akademsku zajednicu, tako i stručnjake iz ovoga područja sa svrhom razmjenjivanja najnovijih iskustava i saznanja.

Eta Sigma Delta (ESD) ima više od 90 aktivnih ogranaka diljem svijeta, a ogranak koji se osnovao na RIT Croatia je prvi takav u ovom dijelu Europe. ESD studentsko društvo vođeno je smjernicama nagrađivanja najboljih studenata koji se ističu i promoviraju vrijednosti izvrsnosti, liderstva, kreativnosti, uslužnosti i etičnog ponašanja. Studenti koji su primljeni u ESD društvo su među najboljim studentima RIT Croatia u Dubrovniku. Kao članovi ESD društva studenti imaju dužnost najmanje dva puta u semestru organizirati aktivnosti koje će potaknuti spone između akademije i struke te uz pomoć svog savjetnika i kolega na matičnom kampusu u Rochesteru koordinirati dodatne sadržaje koje će obogatiti studentski život.

Pročitajte još

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist