Politika

REZULTATI ISTRAŽIVANJA MOST-u opada popularnost, a ‘naj’ političar je…

REZULTATI ISTRAŽIVANJA MOST-u opada popularnost, a 'naj' političar je...

MOST više ne uživa izbornu potporu kao na početku svog političkog istupa. Naime, istraživanje CRO Demoskopa pokazalo je kako, osim što MOST-u opada popularnost, ista raste i SDP-u i HDZ-u.

Naime, da se izbori održe primjerice danas, MOST bi dobio 12,6 posto glasova, pokazuje istraživanje. Usporedbe radi, prije mjesec dana imali su potporu od 15,4 posto. Vrh stranačke popularnosti pripao je SDP-u s potporom od 29,6 posto, te HDZ-u s 29,3 posto.

Na ljestvici preferencija koalicijskih lista vodeće mjesto ima koalicija Hrvatska raste s potporom od 32,1 te Domoljubna koalicija s 31,2 posto. Most nezavisnih lista treći je s izborom od 11,7 posto, a slijedi Živi zid s 3,2 posto. Dalje slijede koalicija oko stranke Milana Bandića s 2,0 posto izbora, dok koalicija IDS-PGS-Lista za Rijeku i stranačka lista Oraha bilježe izbor od 1,4 posto, prenosi HRT.

U slijedu zanimljivih informacija istraživanja doznaje se i to kako je najpopularnija političarka Kolinda Grabar Kitarović s 22, 6 posto, a drugi je Milanović s 10,5 posto. Slijdi ga Josip Leko s 8,9 posto, dok Petrov ‘kupi’ 6,7 posto.
Na vrhu ‘loše’ ljestvice, kao najnepopularniji političari, zasjela su dva lidera vodećih hrvatskih političkih stranaka: Tomislav Karamarko (31,7 posto) i Zoran Milanović (27,8 posto).

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist