Aktualno

Rezervat Lokrum u sezonu ušao s velikim rastom prihoda, a imaju i velike planove

Rezervat Lokrum u sezonu ušao s velikim rastom prihoda, a imaju i velike planove

Javna ustanova Rezervat Lokrum ostvarila je izvrstan prodajni rezultat te je do 15. svibnja ove godine prodala 16.900 jednokratnih povratnih karata što je porast od 70,5 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

-Ovakav rast prodaje realiziran je uz povećanje cijene osnovne karte sa 100 na 120 kuna čime je prihod od prodaje karata porastao za 84 posto – ističu iz Rezervata Lokrum.

-U duhu spomenutih izvrsnih rezultata, Javna ustanova Rezervat Lokrum nastavit će širiti svoje usluge te će i ovog ljeta omogućavati plovidbu dubrovačkim vaporettom, odnosno spajati s Lokrumom Mokošicu, Gruž, Srebreno i Cavtat uz sve pogodnosti koje su i lani vrijedile za Dubrovčane, Župljane i Konavljane. Vaporetto će krenuti već početkom lipnja, a ugovori sa susjednim općinama bit će potpisani u najskorijem roku – stoji u priopćenju.

Dogovorena je obnova Benediktinskog samostana sa Zavodom za obnovu, a tvrđave Royal s Društvom prijatelja dubrovačke starine, čime će napokon svi objekti na Lokrumu biti obnovljeni i stavljeni u funkciju.

-Obzirom da je očekivani višak prihoda nad rashodima u 2017. oko 10 milijuna kuna, a u petogodišnjem razdoblju oko 70 milijuna kuna, Javna ustanova Rezervat Lokrum nastavit će ulagati i u područja izvan samog Lokruma te zajedno s Gradom Dubrovnikom stvarati financijske i organizacijske preduvjete za kupnju otoka Dakse od privatnog vlasnika te daljnje upravljanje i skrb o Daksi kao javnom prostoru s memorijalnim centrom uvijek dostupnom posjetiteljima – ističu iz Rezervata Lokrum.

– Nakon Orsule, čiji će amfiteatar ove godine biti domaćinom međunarodnog glazbenog festivala, interes nam je našim sredstvima preuzeti i posjed nad prostorom Žarkovice te kroz upravljanje tim zemljištem, a u suradnji s Gradom Dubrovnikom i Društvom za zaštitu životinja Dubrovnik riješiti pitanje izgradnje azila za napuštene životinje – zaključuju iz Javne ustanove Rezervat Lokrum.

Pročitajte još

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist