Sport

REVANŠ Jugaši uvjerljivo svladali Hannover

REVANŠ Jugaši uvjerljivo svladali Hannover

U utakmici šestog kola LEN Lige prvaka seniori Jug Croatia Osiguranja pobijedili su momčad Hannovera 17:10 (4:3, 6:3, 3:1, 4:3) te im se tako revanširali za odigrani remi u prošlom kolu.

Utakmica je počela dvjema realizacijama igrača više i to oba puta od strane Lorena Fatovića. Uzvraćaju Nijemci nakon isključenja Macana. Treći pogodak Jugaša djelo je Mara Jokovića, opet s igračem više. Ponovni odlazak na +2 donosi Paulo Obradović iz kontre. Za kraj prve četvrtine šutem izvana Darko Brguljan smanjiva na 4:3.

Drugu četvrtinu otvorio je Xavi Garcia. Prvo je jako inteligentno ukrao loptu u obrani, isplivao kontru, te naposljetku postigao pogodak. Prvi odlazak na +3 (8:5) donosi Lončar, 1:53 do kraja. Do kraja četvrtine i odlazak na veliki odmor zabijaju Joković i Fatović (svoj treći pogodak), te Brguljan za Hannover.

Treća četvrtina bila je realizacijski siromašna. Prvi pogodak postignut je 3:40 do kraja kada je Aleksandar Radović realizirao igrača više za Hannover. Uzvraća Garcia odmah sljedeći napad, također s igračem više. Do kraja za Jug Croatia Osiguranje pogotke postižu Lončar i Fatović.

Posljednjih osam minuta igre Jugaši su mirno priveli kraju.
Jugovu listu strijelaca predvodio je Loren Fatović sa 4 postignuta pogotka, 3 je dodao Luka Lončar, po 2 su postigli Maro Joković, Xavi Garcia, Marko Ivanković i Paulo Obradović, dok je Felipe Perrone jednom tresao mrežu Nijemca Konga.

Nakon šest odigranih kola Pro Recco je i dalje na vrhu s 18 bodova, Jug CO je na drugom s 11, treći je Eger s 9 bodova, jedan manje ima Barceloneta na četvrtom mjestu, Hannover je predzadnji s 3 osvojena boda, dok je Partizan na začelju s 1 osvojenim bodom.

Sljedeće, sedmo, kolo na rasporedu je 1.3. kada u Gruž stiže Partizan.

Jug.hr

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist