DuList IN

RESTORAN ZUZORI Vrhunska hrana, prekrasna lokacija i filmski ambijent

RESTORAN ZUZORI Vrhunska hrana, prekrasna lokacija i filmski ambijent

 

Otkrijte kakve novitete ove sezone spremaju u dubrovačkom restoranu Zuzori i zbog čega bi svaki foodie trebao posjetiti ovo šarmantno mjesto u centru stare gradske jezgre

Zuzori je smješten u povijesnoj jezgri grada, u ulici Cvijete Zuzorić i već dobar niz godina privlači goste svojim inovativnim menijem, zanimljivim namirnicama i ugodnom atmosferom.

Koncept restorana zapravo je veoma ležeran i izravan te se bazira na vrhunskoj hrani, prekrasnoj lokaciji i ambijentu koji vrlo često podsjeća na neke europske filmske trenutke.

Foto: Katija Živković

Chef Pasko Kapetanić, entuzijastični Dubrovčanin koji je svoj zanat usavršio uz popularnog chefa Jeffreya Wellu, naginje korištenju autohtonih i kvalitetnih namirnica te prateći moderne trendove želi iznenaditi svoje goste načinom pripreme i serviranja, izmjenjujući pritom fuziju i rustikalnu hrvatsku klasiku. Jela koja kreira ponekad se vode idejom koja mu se dogodi kroz razgovor s kolegama ili dok sam eksperimentira u vlastitoj kuhinji, međutim glavnu posvećenost daje namirnici. Svakako, zanimljivih namirnica odnosno delicija, na Zuzorijevom meniju zaista ne fali, od goveđeg repa koji se kuha otprilike 24 sata, preko kobasica slavonske crne svinje, do kremastog spoja kulena i kozica, njihova ponuda pršti jelima koja ističu kvalitetu mesa i ribe, a u Paskovom kuhanju definitivno će uživati i oni avanturističnijeg duha kao i gosti kozervativnijeg ukusa.

Kao svoje signature jelo, u Zuzoriju ističu crni rižot od hobotnice, a kao definitivnu preporuku treba svakako naglasiti grdobinu s maslom i travama u kojem su uspjeli zadržati svjež okus mora popraćen mediteranskom aromom. Još jedno jelo koje definitivno odskače jest prije spomenut goveđi rep, prvo pečen kako bi se oslobodio viška masnoće, zatim kuhan preko 18 sati do potpune mekoće, očišćen od žilica te serviran uz umak i svježu hrskavu salatu. Otkrijte kakve novitete ove sezone spremaju u dubrovačkom restoranu Zuzori i zbog čega bi svaki foodie trebao posjetiti ovo šarmantno mjesto u centru stare gradske jezgre.

Pročitajte još

[FOTO] Brojni ljubitelji kamenica uživaju u Malom Stonu, pogledajte koga smo ‘uhvatili’!

Dulist

RESTORAN ORSAN Već od subote tradicionalni klasici i noviteti u prepoznatljivom ambijentu

Dulist

Dubrovački zet najavio predstavu o kraljici estrade – Seve nacionale

Dulist