DuList INDuList PROMO

RESTORAN PJERIN Dani talijanske kuhinje Il Riccio restorana u Villi Dubrovnik

RESTORAN PJERIN Dani talijanske kuhinje Il Riccio restorana u Villi Dubrovnik

Restoran Pjerin u sklopu hotela Villa Dubrovnik nudit će jedinstveno gastronomsko iskustvo pod palicom Andree Migliaccia, nagrađivanog chefa brenda Mytha Hotel Antology te restorana Il Riccio.

Villa Dubrovnik jedan je od najluksuznijih hotela smješten u prestižnom dijelu Dubrovnika, Svetom Jakovu. Svojim gostima pruža svjetsku nagrađivanu razinu usluge u prostoru kojim dominira luksuz i profinjenost. U takvom idiličnom okruženju, na stijenama podno hotela smjestio se i – Pjerin, restoran odan bogatoj kulinarskoj baštini uz jedan suvremeni pristup kuhanju.

Djelatnici Ville Dubrovnik za sve su goste pripremili nešto posebno. Tako će svi koji budu zainteresirani, moći do 1. listopada probati najbolja mediteranska jela restorana Il Riccio.

Andrea Migliaccio talentirani je kuhar koji iza sebe ima izrazito uspješnu kulinarsku karijeru. Ovaj tridesetsedmogodišnjak rođen je na otoku Ischia u napuljskom zaljevu što je utjecalo na razvitak njegove ljubavi prema prirodi i njenim sastojcima te naučio kako ih sačuvati i kuhati s njima. Njegove ideje o kuhinji inspirirane su jasnim i jednostavnim principima: inovacija i tradicija, s naglaskom na mediteranske okuse koje su ga okruživale tijekom života. Talentirani mladi kuhar postao je ‘crème de la crème’ talijanske kuhinje osvojivši dvije Michelinove zvjezdice u restoranu L’Olivo u hotelu Capri Palace. Isto tako, osvojio je Michelinovu zvjezdicu za vrijeme svog rada u Il Riccio restoranu.

Prioriteti su…
A kako Andrea planira osvojiti goste, a posebno one domaće? Prioriteti su svježa i mediteranska jela, riba lokalnih ribara, hobotnica, veliki izbor sira, kombinacija riže s povrćem i morskom hranom uz neizostavno maslinovo ulje – nadodao je. Osim dobrog maslinovog ulja u pripremi jela Andrea naviše koristi rajčice, tjesteninu, ribu te od začina najčešće bosiljak, origano i kopar. Jedno tipično jelo koje nosi obilježje restorana Il Riccio I njegov osobni pečat su svakako Ravioli capresi koji se također do 1. listopada mogu probati u Pjerinu.

Predjela kao što su carpaccio od brancina s crnim maslinama, salata od hobotnice, liganja, sipe i kozica te naglo pečene Jakobove kapice s ‘panzanella’ salatom i umakom od bosiljka svojim će okusima zasigurno zadovoljiti brojna nepca. Talijanski doživljaj ne bi bio pravi bez tjestenine. Jela od te svima omiljene namirnice koja će biti na meniju su rižoto od limuna s carpacciom od crvenih kozica i umakom od rakova, ravioli punjeni mladim sirom u umaku od mini rajčica te domaća pasta tagliolini s tikvicama, burrata sirom i tartarom od tune. Od ribljih specijaliteta moći će se probati jela od punjenih lignja s dimljenim sirom, crnim maslinama i sušenim rajčicama, nadalje file bakalara kuhanog na niskoj temperaturi posluženog sa salatom od povrća i umakom od peršina te file orade s confitom od sušenih rajčica, špinatom i selekcijom plodova mora. Ljubitelji deserata doći će na svoje jer će moći kušati ‘pastiera’ kolač s ricotta sirom, kandiranim voćem i umakom od naranče, baba sa sladoledom i rumom te kolač od bijele čokolade, badema i limuna posluženog uz čokoladni umak. I sve to skupa uz neizostavan i romantičan pogled na staru gradsku jezgru.

Do ove nedjelje, 1. listopada otkrijte najbolje specijalitete iz mediteranske gastronomije, svježe lokalne sezonske sastojke koji stvaraju vrhunske užitke.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist