DuList IN

RESTORAN MORE Proteklih deset godina ostali smo vjerni domaćoj kuhinji

RESTORAN MORE Proteklih deset godina ostali smo vjerni domaćoj kuhinji

Restoran More slavi jubilarnih deset godina postojanja. Ono na što su posebno ponosni je, kako kažu, to što Restoran More već deset godina kroz raznovrsne ponude uspijeva zadržati kvalitetu i visoke ocjene gostiju.

Za to je naravno zaslužan njihov tim koji profesionalno, kreativno i s ljubavlju osmišljava, osluškuje i stvara ponudu za koju smatraju da je najbolja za restoran i brojne goste. Otvoreni koncept kuhinje, priprema flambiranih jela i tatara pred očima gostiju svakako je nešto što upotpunjuje kompletan doživljaj gosta. Vinska karta bazirana je na vrhunskim hrvatskim vinima iz svih regija Hrvatske, a posebno iz dubrovačke iz koje potječe najviše vina koja se nalaze na njihovoj vinskoj karti.

Razgovarali smo sa ‘alfom i omegom’ kuhinje – Marom Bajurinom koji nam je otkrio što se najviše promijenilo u posljednjih deset godina, strukturi gostiju i pripremi hrane.

-Struktura gostiju podosta se promijenila, a s tim i njihova očekivanja. Proteklih desetak godina pokušali smo ostati vjerni našoj, ako tako mogu reći – domaćoj kuhinji. Naime, prilikom pripreme jela želimo uvijek zadržati mirise i okuse naše kuhinje. Naravno, isto tako moramo pratiti današnje trendove iako sam gotovo siguran da najveći broj naših gostiju uistinu želi upoznati tradicionalno spremanje hrane – rekao je Bajurin i dodao koji su to njegovi kulinarski ‘aduti’.
-Većina gostiju odabire jela pripremljena od morskih plodova te mesna jela obogaćena prilozima pripremljenima na tradicionalni način – kazao je.

Na pitanje što bi najviše trebalo privući goste, posebno one domaće, Bajurin je odgovorio:
-Kad se pripremi vrhunski komad ribe, mesa ili naše nadaleko cijenjene mušule i kamenice, reakcija je uvijek odlična jer sam ukus navedenoga je dovoljna garancija. Uz sve već nabrojeno, smatramo da je iznimno važna i sama prezentacija jela. Mi smo oduvijek željeli biti otvoreni za Grad na svim našim punktovima. Uvijek nam je bilo drago viđati naše sugrađane u baru Taraca. Sada nas sve češće posjećuju i u našoj novootvorenoj slastičarni Slatki Kantun. Oduvijek smo pripremali ponude za posebne prigode želeći na taj način približiti ponudu lokalnom stanovništvu – rekao je Bajurin.

Pri slaganju menija, Bajurin je naglasio kako je ‘želio ponuditi jelovnik kojim bi gostima priuštio uživanje u okusima dobre kuhinje’. Dodajmo kako se meni mijenja u principu jednom godišnje, s tim da u zimskom razdoblju jelovnik moraju prilagoditi namirnicama koje su tada dostupne na tržištu. Kad bi mogao izdvojiti najdraže jelo, to bi bila sva jela – od morskih plodova. Domaćim gostima od morskih jela preporučio bi pečenu hobotnicu s povrćem, file orade pečen u papiru s povrćem, ali i njihovu domaću juhu od leće te kako ističe ‘uvijek dobre odreske’. Bajurin je otkrio kako će posebno za desetu jubilarnu obljetnicu 23. 9. i 24. 9. cijene menija biti umanjene za 20 posto što uz vrhunsku ponudu čini dodatan razlog za posjetiti Restoran More.

promo

Pročitajte još

‘UZALUD TI SVE’ Doris Kosović i Mia Dimšić izbacile zajedničku pjesmu

Dulist

[FOTO] Brojni ljubitelji kamenica uživaju u Malom Stonu, pogledajte koga smo ‘uhvatili’!

Dulist

RESTORAN ORSAN Već od subote tradicionalni klasici i noviteti u prepoznatljivom ambijentu

Dulist