DuList INDuList PROMO

RESTORAN KOPUN U našim jelima prepoznat ćete duh tradicije u novom štihu!

Restoran Kopun

Tradicionalna hrvatska kuhinja predstavljena na moderan način – to bi ukratko bila filozofija rada restorana Kopun. Nije nam cilj u potpunosti kopirati tradiciju, već modernizirati, napraviti blend, spoj starog i novoj, ali s naglaskom na tome da se radi isključivo o hrvatskom proizvodu – kažu za početak lijepe priče o Kopunu vlasnici i njihova glavna kuharica.

Oni su u svom kutku na Jezuitima otkrili i vratili u menije našu kuhinju, a prezentiraju je iznimno atraktivno te vam na stol stiže ‘trendy jelo’ čija je osnova upravo tradicija. Jednostavno, uzimamo najbolje iz hrvatske starine, reći će voditelj restorana.

Upravo to bio je sjajan razlog za posjetiti ih pred Festu Svetog Vlaha, za koju se s osobitom pažnjom pripremaju. Tako će otvoriti svoja vrata svim posjetiteljima, uz posebne tradicionalne menije, dakle za Festu i vikend iza, 31., 1., 2. 3, ., pa 6.,7., i 8. veljače. A što će pripremati – otkrili su za DuList. A vi ne propustite osladiti se za Festu! Kopun nudi tri menija koja su brižno poslagali u skladu s Festom.

A kako bi Festa bila bliža svima nama, iz Restorana Kopun ljubazno su ustupili njihova dva poznatija tradicionalna recepta!

ŠPORKI MAKARULI

Restoran Kopun šporki makaruli

500 g junetine
200 g luka
češnjaka po želji
dvije sitno naribane mrkve
2 dcl crnog vina
sol, papar po potrebi
petrusina po želji
cimeta po želji

Na dobro zagrijanom ulju prepržimo meso da dobije laganu boju, nakon toga ubacimo sitno narezani luk i naribanu mrkvu. Kada se jelo dovoljno propirja zalijemo crnim vinom i pustimo da se jelo skuha. Na kraju začinimo jelo po ukusu, dodamo petrusin i cimet te poslužimo s makarulima ili pastom po vlastitom izboru.

PAŠTICADA

Restoran Kopun pašticada

3 kg frikandoa
2 kg luka
1 kg mrkve
1 glavica češnjaka
korijen celera
20 dag suhih šljiva
20 dag suhih smokava
10 dag suhih marelica
2l crnog vina
klinčići po želji
Domaće njoke za prilog

Frikando očistimo ako ima potrebe, zatim ga špikujemo s mrkvom, češnjakom i klinčićima. Očišćeno i špikovano meso stavimo u dublju posudu u koju dodamo svo suho voće koje želimo, narezani luk, isječenu mrkvu, malo češnjaka i crno vino. Nakon pripreme meso držimo u pripremljenom pajcu u frižideru najmanje dva dana da meso upije okuse i mirise. Nakon što meso odleži potrebno ga je naglo prepržiti na vrelom ulju, nakon toga izvadimo meso, a na istom ulju prepržimo sve druge sstojke iz pajca. Kada se sve dobro uprži dodajemo jednu žlicu konc. rajčice te vratimo meso unutra i zalijemo crnim vinom. Ako je potrebno dodamo i malo vode. Sve skupa stavimo kuhati, prvo na jaku vatru da prokuha, a zatim na laganu vatru da kuha dva do tri sata. Na kraju začinite po želji, a umak sitno izmiksajte štapnim mikserom i poslužite sa domaćim njokama!

KOPUN NA SVE NAČINE!
Od ‘Dunda Maroja’ do modernog pjata

kopun5

Kopun, popularno i zaboravljeno jelo, okosnica je rada Restorana Kopun. Oni su pronašli razne načine pripreme ove namirnice – jedan je iz 19., a drugi čak iz 16. stoljeća! Ovaj ‘noviji’ je pikantniji, iz sjevernih krajeva, dok je 16. stoljeće naš, Držićevski, inspiriran poznatim djelom ‘Dunda Maroja’!

Kopun je stara dubrovačka riječ za uškopljenog pijetla koji se uzgaja i uhranjiva samo zbog mesa, te se tako dobiva vrhunska delicija i poslastica za svačije nepce! Ta zaboravljena tradicionalna hrana, u Kopunu je oživljena – na stari način priprema se pijetao. Što se nudi? Juha od kopuna, lagana ljetna salata s kopunom, ‘Dubrovački kopun’, kopun u umaku od vrganja, te punjeni kopun. Punjenog kopuna treba naručiti par sati unaprijed…

Uz kopuna, restoran nudi i ostalu uobičajenu ponudu, poput tradicionalnog brodeta sa palentom, goveđeg odreska sa tartufima i škampima, grdobine zamotane u pancetu, pregršt ostalih stvari koje treba doživiti.
Također, ‘Kopun’ posjeduje veliku vinsku listu, kako vrhunskih hrvatskih vina s naglaskom na lokalne vinare s Pelješca i Konavala, a miješana pića i kokteli su dostupni na šanku.

Restoran je otvoren punim kapacitetom od 8. ožujka, kada nudi punu kartu uz 30 posto popusta domaćim ljudima. Poželjno je nazvati unaprijed i rezervirati svoj stol, a to možete učiniti na brojevima telefona: 099 2015152 ili 099 2121 751.

Pročitajte još

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist