Grad

REKORDNI REZULTATI! Dubrovnik u srpnju posjetilo 13 posto više turista

REKORDNI REZULTATI! Dubrovnik u srpnju posjetilo 13 posto više turista

Dubrovnik kao jedan od hrvatskih gradova koji konstantno bilježe odličan turistički promet može se pohvaliti porastima turističkog prometa u mjesecu srpnju kad je u Dubrovniku boravilo 149 396 turista što je trinaest posto više nego u srpnju 2013. godine, pišu iz TZ-a.

Realizirano je 612 171 noćenje ili devet posto više, a najbrojniji su gosti bili Britanci, Norvežani, Francuzi, Šveđani, državljani SAD –a .

Od 1. do 31. srpnja turisti u Dubrovniku ostvarili su ukupno 612 171 noćenja ili devet posto više nego u srpnju 2013. godine.  U svim oblicima smještaja u srpnju su ostvarenja povećanja noćenja, u hotelima od 3 posto, dok privatni smještaj ima za 26 posto više noćenja.

Top- listu država iz kojih dolaze dubrovački turisti i u srpnju predvode već tradicionalno gosti iz Ujedinjenog kraljevstva sa 14,8 posto udjela u ukupnom broju dolazaka i čak 20 posto udjela u noćenjima, slijede gosti iz Norveške, Francuske, Švedske, SAD-a, Australije, Njemačke, Rusije, Španjolske i Finske.

Od početka godine do kraja srpnja Dubrovnik bilježi za 12 posto više dolazaka turista, odnosno 467 758 , te 1 653 249 noćenja što je za devet posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Listu gostiju predvode Britanci, slijede turisti iz SAD –a, Njemačke, Francuske i Hrvatske.

Početkom kolovoza u gradu boravi nešto više od dvadeset tisuća gostiju ili četiri posto više nego početkom kolovoza prošle godine.
U Turističkoj zajednici grada Dubrovnika očekuju se odlična ostvarenja turističkog prometa do kraja godine kako gostiju na odmorima , tako i u kongresnom segmentu naše ponude. TZ grada Dubrovnika krenula je s pripremama aktivnosti za daljnju promociju Dubrovnika za 2015. godinu.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist