Grad

REKORD NA ZIDINAMA U jednom danu obišlo ih više od deset tisuća ljudi

REKORD NA ZIDINAMA U jednom danu obišlo ih više od deset tisuća ljudi

Predsjednik Društva prijatelja dubrovačke starine (DPDS) Niko Kapetanić potvrdio je u ponedjeljak u Dubrovniku kako je u četvrtak 11. kolovoza srušen rekord dnevnih posjetitelja na zidinama za koje je tog dana prodano 10 338 karata, a ove godine po prvi put očekuje se i milijunti posjetitelj.
– Mi očekujemo da će kolovoz biti najrekordniji mjesec u povijesti DPDS-a i da će biti znatno više od 200 tisuća posjetitelja, a to se nije dogodilo nikad dosada. Vjerojatno će biti 220 ili 230 tisuća posjetitelja. To znači da je prosjek dnevnih posjetitelja iznad sedam tisuća dnevno, a UNESCO-va preporuka je do osam tisuća posjetitelja u cijeloj povijesnoj jezgri – rekao je Kapetanić te dodao kako se ove godine u listopadu ili studenom po prvi put očekuje i milijunti posjetitelj.
Kapetanić je ustvrdio i kako u DPDS-u nisu oduševljeni ovolikim brojkama u kontekstu preporuke UNESCO-a, te dodao kako bez plana upravljanja povijesnom jezgrom na to ne mogu utjecati.
Inače, dosadašnji rekordni broj dnevnih posjetitelja bio je 9078, a ostvaren je 16. srpnja ove godine. Prošle godine zidine je posjetilo 994 tisuće gostiju.
Inače, od sljedeće godine karta za dubrovačke zidine stajat će, umjesto 120 kuna, 150 kuna. Osim pojedinačnih karata, od 1. siječnja 2017. poskupjet će i ulaznice za djecu, studente, branitelje i invalide s 30 na 50 kuna, a toliko će stajati i pojedinačna ulaznica za tvrđavu Lovrjenac.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist