Natrag
19.8.2017 20:34

facebook

twitter

google

rss

dulist

REKONSTRUKCIJA MAGISTRALE Nuncijata još uvijek u ‘horor filmu’

6.9.2015 @ 21:34 Andrea Falkoni Račić Grad
3;3

Podijelite:

Stanovnici Nuncijate još će neko vrijeme morati pričekati već davnih dana najavljenu rekonstrukciju magistrale, čije svakodnevno pretrčavanje zbog nedostatka pješačkog prijelaza i pothodnika predstavlja veliku opasnost za građane, posebno djecu.

Unatoč brojnim obećanjima, predizbornima dakako, od projekta rekonstrukcije magistrale na potezu od Mosta dr. Franja Tuđmana do Ilijine glavice neće biti ništa, barem još neko vrijeme. Jer iz Hrvatskih cesta, tvrtke pod čijom je nadležnosti magistrala, ističu kako je tek u tijeku izrada idejnog rješenja ‘na temelju kojeg će se obaviti konzultacije s Gradom Dubrovnikom’.

Ovdje svakako treba podsjetiti kako se početak radova na rekonstrukciji magistrale najavljivao u nekoliko navrata. Tako je još u travnju 2012. godine tadašnji zamjenik gradonačelnika Niko Šalja izjavio kako se od Hrvatskih cesta očekuje skori početak realizacije radova na Državnoj cesti D8. Tada je, naime, rečeno kako bi radovi mogli početi već nakon turističke sezone, do kada se trebala prikupiti i sva potrebna dokumentacija. No, od tada su prošle evo skoro četiri turističke sezone, a dokumentacija očito do danas nije prikupljena. Čak nije izrađeno ni idejno rješenje koje predstavlja prvi korak u cijeloj proceduri.

Potom je u srpnju prošle godine gradonačelnik Andro Vlahušić održao sastanak s predstavnicima Hrvatskih cesta upravo na temu ovog projekta. Još tada su definirane obveze svih sudionika u projektu, s obzirom na potrebu gradnje uzdužnog oborinskog kanala, čime su se, rečeno je, stekli preduvjeti za dovršetak sve potrebne projektne dokumentacije.

Drugim riječima, istaknuto je u vijesti koja i danas stoji na službenoj web stranici Grada Dubrovnika, tijekom ove jeseni (jesen 2014. op.a.) Hrvatske ceste provest će postupak odabira izvođača i radovi će započeti najkasnije početkom 2015. godine. No, i taj je rok već davno prošao, a Hrvatske ceste nam krajem kolovoza 2015. godine odgovaraju kako je u tijeku izrada idejnog rješenja!? Tek nakon njegove izrade trebalo bi uslijediti raspisivanje natječaja za izradu projektne dokumentacije!?

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju DuLista.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana