Sport

„REGATA 1000 OTOKA“ Pratite UŽIVO plov Orsanovog brzanca!

„REGATA 1000 OTOKA“ Pratite UŽIVO plov Orsanovog brzanca!

Točno u podne označen je start 2. Regate tisuću otoka.

Osamnaest jedrilica iz 12 država startalo je na prvoj etapi, dok će se još dvije jedrilice priključiti regati na drugoj etapi. Sunčano vrijeme uz vjetar manje od 2 čvora stvorilo je lijepu sliku na moru ispred Rijeke, a od jedriličara zahtijevalo dosta strpljenja i veću potrošnju kreme za sunčanje u pokušaju da se iskoristi svaki dašak i postigne brzina jedrilica veća od 2.5 čvora.

Očekivano prvi je privjetrinsku oznaku okrenuo Jochen Schumann za kormilom Esimit Europe 2, ali poznavanje lokalnih prilika najbolje je pokazao Berislav Vranić koji je za kormilom Damaca prošao oznaku 12 minuta i 31 sekundu nakon Esimita. U konkurenciji višetrupaca na prvoj oznaci najbolji je bio njemački High Q1 Hansa Nagela.

Pred jedrilicama je sada zahtjevan zadatak izlaska iz Kvarnerskog zaljeva u očekivanju jačeg vjetra pred kraj dana. Orsanov “Dubrovnik” u 16.20 držao je četvrto mjesto, iza Esimita, Wild Joea i Cuba Libre.

Regata se može pratiti uživo na internetu putem tracking sustava gdje se mogu vidjeti pozicije i trenutne brzine jedrilica. Prve jedrilice očekuju se na cilju ispred marine Porto Montenegro u ponedjeljak, 22. rujna tijekom jutra.

Pročitajte još

SVI U GOSPINO POLJE Dubrovačke odbojkašice igraju drugu utakmicu za ulazak u Superligu

Dulist

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist