Županija

REAGIRANJE Božo Lasić: Jasno je da je na Ponti narušeno javno dobro, osobno ću obavijestiti ministarstvo!

REAGIRANJE Božo Lasić: Jasno je da je na Ponti narušeno javno dobro, osobno ću obavijestiti ministarstvo!

Kandidat za načelnika Općine Konavle Božo Lasić reagirao je u utorak na posljednja događanja oko ilegalne gradnje na predjelu Ponta rekavši kako je jasno da je obitelj Vidak narušila pomorsko dobro nasipanjem šuta na plažu i gradnjom daleko izvan okvira njihovog vlasništva.

Kako se navodi u priopćenju Konavoskog HDZ-a koje je popraćeno dokumentima i fotografijama, u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima na predjelu Ponte, odnosno Čiste luke došlo je do incidenta kada je skupina mladih, iz Udruge Ponta, pokušala spriječiti nelegalne radove na tom predjelu, a tom prilikom je priveden i kandidat HDZ-a na listi za Općinsko vijeće Mario Dimnić. Lasić je u potpunosti stao iza stranačkog kolege i prijatelja.
– Prema informacijama koje ja imam, bez obzira na tvrdnje gospodina Vidaka, Mario Dimnić nije nikoga napao. Momci su stali u obranu plaže koju svi Konavljani koriste već godinama –  rekao je Lasić.
Pomorsko dobro na predjelu uvala Ponta u k.o. Obod definirano je temeljem Uredbe Vlade Republike Hrvatske o određivanju granice pomorskog dobra na dijelu k.o. Obod (Narodne novine broj 72/2002) i isto je grafički prikazano te označeno na kopijama katastarskog plana u novoj i staroj izmjeri gdje je granica pomorskog dobra označena crvenom bojom.
– Čestica zemlje u vlasništvu obitelji Vidak na kojoj oni izvode radove predstavlja čest.zem. 887 z.ul.635 k.o. Obod (stara izmjera) odnosno kat.čest.59 k.o. Obod (nova izmjera). Granica pomorskog dobra na česticama u vlasništvu obitelji Vidak prolazi cca. 10-15 metara od njezine južne granice. S obzirom da obitelj Vidak predmetne radove izvodi na samoj južnoj granici svoje parcele (odnosno ‘uređuje međe’) iz priložene dokumentacije je jasno i nedvojbeno da se radovi izvode duboko unutar granica pomorskog dobra –  rekao je Lasić
– Osobno moram izraziti zgražanje svime što se dogodilo u ovom slučaju, a ponajviše zbog uništavanja prirodne obale koja je više nego očigledno – rekao je Lasić.
– Svi elementi su ovdje i pozivam sve institucije da žurno reagiraju kako bi se spriječila devastacija i sve vratilo u prvobitno stanje. Osobno ću o svemu ovome izvijestiti resorno ministarstvo – zaključio je Lasić, navode iz HDZ-a Konavle.

Uredba o određivanju granice pomorskog dobra na dijelu k.o. Obod

Obod kopija plana nova izmjera pomorsko dobro 2017-Model-1

Obod kopija plana stara izmjera za katastar pomorsko dobro 2017-Model-1

Obod skica izmjere pomorsko dobro 2017-Model

 

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist