Grad

Razvoj golf u procesu ishođenja građevinske dozvole za rekonstrukciju tvrđave Imperijal

Razvoj golf u procesu ishođenja građevinske dozvole za rekonstrukciju tvrđave Imperijal

Iz tvrtke Razvoj golf su objavom za medije izvijestili kako su predajom kompletne dokumentacije glavnog projekta s pripadajućim zahtjevima prešli u proces ishođenja građevinske dozvole za rekonstrukciju tvrđave Imperijal. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Tvrtka Razvoj golf, predstavnik investitora u projektu izgradnje sportsko-rekreacijskog centra s golf
igralištem na Srđu, danas je Gradu Dubrovniku predala cjelovitu dokumentaciju glavnog projekta rekonstrukcije tvrđave Imperial sa svim priloženim zahtjevima za javnopravna tijela. Isto tako, pokrenut je postupak ishođenja potvrda, predajom kompletne projektne dokumentacije, od svih nadležnih tijela uvjetovanim Lokacijskom dozvolom, a sve kako bi se ishođenje potrebne dozvole obavilo u najkraćem mogućem roku. „Razvoj golf je time ispunio još jednu svoju ugovornu obvezu iz Ugovora o koncesiji te ušao u proces podnošenja građevinske dozvole za obnovu tvrđave Imperial, a vjerujemo kako će i Grad Dubrovnik odraditi svoje“, poručuje Ivan Kusalić, prokurist tvrtke.

U procesu izrade dokumentacije za obnovu tvrđave Imperial, Razvoj golf je, usko surađujući s
Ministarstvom kulture i Konzervatorskim odjelom u Dubrovniku, napravio sva potrebna istraživanja, izradio konzervatorski elaborat, te svu traženu dokumentaciju, čime je zadovoljio sve uvjete koji su se pred njih postavljali. Usvajanjem Urbanističkog plana uređenja i koncepta golfa, Grad Dubrovnik je preuzeo na sebe određene obveze, primjerice dio budućih javnih parkova i infrastrukture te, sukladno tome, očekujemo kako će se sve gradske službe aktivno uključiti u realizaciju ovog vrijednog projekta. Razvoj golf trenutno radi na projektiranju i izradi dokumentacije za objekte prve faze, što uključuje veliki dio infrastrukture, ceste, golf igralište, javne sadržaje, javne parkove i sl. Isto tako, ubrzano se radi i na pripremi projektne dokumentacije za rekonstrukciju i izgradnju Kuće Bosanka, koja će biti buduća upravna zgrada Golf Park Dubrovnika. Ukoliko se sve bude odvijalo u skladu s postavljenim rokovima, početak izgradnje očekuje se najkasnije u listopadu ove godine, a kako bi to bilo ostvareno potrebna je potpuna i pravovremena suradnja gradske uprave i institucija s investitorima. Tvrtka Razvoj golf sve korake u poslovanju i izradi projekta izvršava u zadanim rokovima i u skladu s uputama Grada Dubrovnika, RH i zakonskim regulativama, te vjeruje da će isto činiti i sve strane uključene u projekt. Već u fazi izgradnje otvorit će se prijeko potrebna nova radna mjesta te se očekuje da će uređena Tvrđava
Imperial, novi MDR i golf na Srđu postati neizbježna atrakcija koja će biti značajni novi izvor prihoda Gradu i županiji.

Nakon ishodovane Lokacijske dozvole, prvu građevinsku dozvolu od strane Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja RH za cestu s infrastrukturom Razvoj golf je ishodio krajem prošle godine. Veliko priznanje i potvrda samog projekta dolazi i iz UNESCO-a, koji je projektu dao zeleno svjetlo. „Pozitivno UNESCO-vo mišljenje za nas je bilo očekivano obzirom da Razvoj golf od samog početka planiranja projekta te izradom svih studija, u potpunosti razvija projekt poštujući vrijednu dubrovačku baštinu i stroge kriterije koje su pred nas postavili hrvatski zakoni i lokalna samouprava“ ističe Ivan Kusalić.

Ovim postupkom Razvoj golf je ispunio još jednu u nizu svojih obveza, a u cilju što skorije i brže realizacije projekta, te svaki daljnji ritam realizacije projekta u ovom trenutku ovisi i o zajedničkoj suradnji s Gradom Dubrovnikom.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist