Grad

RAZVOJ GOLF O PONIŠTENJU DOZVOLE ‘Očekivan slijed događaja’

Maketa golfa

Prokurist Razvoj Golfa Ivan Kusalić komentirao je današnju presudu Upravnog suda u Splitu o poništenju lokacijske dozvole za obuhvat projekta Golf park Dubrovnik.

-Danas je na Upravnom sudu u Splitu donesena presuda kojom je poništena lokacijska dozvola za obuhvat projekta Golf park Dubrovnik koja je izdana u listopadu 2015. godine od strane Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja i predmet je vraćen na ponovni postupak. Iz usmenog obrazloženja presude proizlazi kako je razlog za donošenje presude činjenica da je za obuhvat projekta poništena Studija utjecaja na okoliš. Današnje poništenje lokacijske dozvole od strane Upravnog suda u Splitu očekivani je slijed događanja nakon što je taj isti Sud u rujnu 2016. godine ukinuo rješenje Ministarstva zaštite okoliša i prirode o prihvatljivosti Studije utjecaja na okoliš izgradnje Sportsko-rekreacijskog centra s golf igralištem na Srđu. To je rješenje Sud tada poništio zbog odluke Ministarstva zaštite i okoliša i naloga investitoru tijekom postupka ishođenja Studije utjecaja na okoliš, da se iz studije izbace dvije turističke zone, što je Sud smatrao pogreškom te je poništio rješenje o studiji i vratio predmet na ponovni postupak uz uputu Ministarstvu da donese novo rješenje – ističe Kusalić.

-Investitor je odmah nakon donošenja navedene presude dostavio pismo kojim je iskazao svoju namjeru da u što skorijem roku ishodi novu Studiju utjecaja na okoliš te zatražio pojašnjenja oko izrade studije na koja već mjesecima čeka odgovor. Nažalost, tadašnji je postupak pokazao potpunu inertnost i pasivnost Ministarstva zaštite i okoliša, koje je bilo nezainteresirano za sudjelovanje u postupku, ročištima, isticanju argumentacije te je svjesno izgubilo postupak. Na navedene postupke Ministarstva zaštite okoliša i prirode investitor je imao ozbiljne primjedbe na koje Ministarstvo zaštite okoliša nije nikada odgovorilo – smatra Kusalić.

-Moram naglasiti da je lokacijska dozvola, koja je sada odlukom Upravnog suda u Splitu poništena i predmet je vraćen na ponovni postupak, ishođena u redovitoj proceduri Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, sukladno zakonskoj proceduri i Urbanističkim planom uređenja koji je donesen 2013. godine. Indikativno je kako se ovakve presude uvijek donose uoči važnih raspleta na političkoj sceni, pa je tako presuda u rujnu 2016. donesena uoči parlamentarnih izbora, dok je ova sada donesena uoči predstojećih lokalnih izbora – zaključio je Kusalić.

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist