Politika

Razočarani istupom Šuice na vijeću

Razočarani istupom Šuice na vijeću

Gradski kotar Komolac obratio se javnosti priopćenjem u kojem ističu razočarenje istupom gradske vijećnice Dubravke Šuice koja je u raspravi istaknula da projekt izmještanja Libertasa d.o.o već postoji i to u Rijeku Dubrovačku.

Priopćenje prenosimo u cjelosti:
 
RAZOČARANI SMO…
 
Stanovnici Rijeke dubrovačke nemalo su ostali iznenađeni raspravom oporbene vijećnice Dubravke Šuice tijekom 26. sjednice Gradskog vijeća Grada Dubrovnika održane 30. ožujka 2012. godine, a u sklopu 20. točke Dnevnoga reda pod nazivom Prijedlog rješenja o zaključivanju Ugovora o kupnji dijela čest. zem. 3310/2, te u cjelini čest.zem 3313, čest.zem. 3314 i čest.zem 3315 sve u KO Osojnik s Vlahom, Pavom i Božidarom Violićem.
Na tom području planirana je izgradnja tehničko-tehnološkog bloka, odnosno komunalno-skladišne zone u svrhu osiguranja prostora za poslovanje komunalnih tvrtki koje nemaju primjereni smještaj i čija je dislokacija nužna, prvenstveno za društva Libertas Dubrovnik d.o.o., Čistoća d.o.o. i Vodovod Dubrovnik d.o.o., za potrebe terminala za turističke i ostale autobuse i skladišnu zonu za potrebe javnih poduzeća i ustanova.
Vijećnica Dubravka Šuica tijekom rasprave o navedenoj točki istaknula je, uz ostalo, da projekt izmještanja društva Libertas d.o.o. već postoji, u Rijeku dubrovačku i to na lokaciju gdje je nekada poslovalo Građevinsko poduzeće Dubrovnik, inače u neposrednoj blizini ACI marine Dubrovnik i potoka Slavjan.

Područje Rijeke dubrovačke još 1964. godine proglašeno je zaštićenim krajolikom u kojem nije niti moguća izgradnja objekata nužnih za izmještanje društva Libertas d.o.o. budući da bi to nepovoljno utjecalo na zaštitu prirode. Gradski kotar Komolac nema riješen problem oborinske odvodnje, ne postoji studija oborinske odvodnje, područje gdje bi navodno trebalo biti izmješteno društvo Libertas d.o.o. kontinuirano plavi, a nalazi se u urbanom dijelu naselja Komolac gdje i sada, nažalost, zagađenje zraka i zagađenje bukom prelazi dozvoljene granice.
Rasprava vijećnice Dubravke Šuice čudi budući da također ističe da za izmještanje Libertasa d.o.o. u Rijeku dubovačku nije potrebno izrađivati UPU jer je taj prostor za tu namjenu predviđen GUP-om. Moglo bi se shvatiti da je tomu bio cilj izbjegavanje izrade Studije utjecaja na okoliš koja bi jasno ukazala na nepoštivanje nekoliko zakona: Zakona o zaštiti prirode, Zakona o zaštiti zraka, Zakona o vodama, Zakona o zaštiti okoliša i Zakona o buci. Stanovnici Rijeke dubrovačke putem Vijeća Gradskog kotara Komolac o tome su kontinuirano obavještavali vijećnicu Dubravku Šuicu, a za vrijeme njezina gradonačelničkog mandata. Nažalost, očito bezuspješno radi čega smo zaista razočarani.

Gradski kotar Komolac i dalje će zastupati interese svojih žitelja nastojeći izbjeći posljedice realizacije nerealnih projekata, poput izmještanja društva Libertas d.o.o. na područje Rijeke dubrovačke, za stanovništvo i prirodu još uvijek zaštićenog krajolika. Podržavamo odluku Gradskog vijeća Grada Dubrovnika o  kupnji zemljišta na Osojniku, a za potrebe izgradnje tehničko-tehnološkog bloka i komunlano skladišne zone.
 
Gradski kotar Komolac
 
 

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist